”Men dö då för helvete tomtejävel!”

Min favoritjulfilm är helt klart Tomten är far till alla barnen. Av många anledningar. Skådespeleriet, scenografin, storyn och julstämningen. Det finns många bra scener men denna är ju helt magisk. Dan Ekborg är helt lysande genom hela filmen.

[youtubeplay id=”0J7FYP3oPMA” size=”medium”]

 

Jag har faktiskt inte tittat på en enda julfilm nu under december och ser mycket fram emot soffan, julgodis och en trave filmer i mellandagarna. Har du någon du kan rekommendera? Mitt dvd-otek har stora luckor när det kommer till julfilmer.

 1. JA! Jag älskar ”Tomten är far till alla barnen” och jag är ändå rätt svårflörtad när det gäller julfilm.

  Min favoritreplik efter ovannämnda är ”på JULAFTON är de det!” och hela konversationen när Dan och Anders Ekborgs karaktärer talar om vad Åke inte är skyldig till. Jag fnissar nästan lika mycket varje gång.

  1. Ha ha ha!! Älskar Dan Ekborg i denna film. Som klippt och skuren. Roligt oxå att två bröder får spela just bröder :)

 2. Gillar också den filmen. Jg tipsar om En tomtesaga.

  1. En tomtesaga? den har jag inte hört talas om, ska genast kollas upp. Tack :)

  1. Perfekt!! :) Då har jag en lista att bena av i mellandagarna!

 3. Madde skriver:

  ”The nightmare before christmas” och ”Bad santa” är två andra favoriter och måsten runt jul!

 4. Jessica skriver:

  JAAAAAAAAAAAAAAAAA!
  Min med. Favvocitatet (förutom ”Dööö tomtejävel”) är:
  ”..på JULAFTON har dom varit bögar!”
  Det är så talande för så mycket och känns så svenskt =)

  1. Jag gillar också Tomten är far till alla barnen, kul med en svensk film bland alla amerikanska. Jag gillar t ex Polarexpressen och The Holiday, den filmen är väl mer en romantisk film än en julfilm men utspelar ju sig i juletid.

  1. Blir så glad av din energi Jessica! :) Ja, Susanne Reuter gör verkligen en fantastisk miniinsats i filmen. Åh, jag vill se den nu!!!

Comments are closed.

LOADING..