Du lilla gran, du är så fin…

Nu är familjen med gran. Det är nått magiskt och enormt stämningsfullt  det där med att köpa och pynta gran. Älskar alla de försäljningsställen som finns i gathörn och på torg. Julmusik från små och sprakiga högtalare och värmande och väldoftande eldar. Man kan inte fortsätta vara på dåligt humör, om man är det, när man passerar ett sådant ställe.

Härom dagen baxade jag hem (bild på mig och granen i hissen) en ståtlig gran och fick jubel av barnen när jag kom hem med den sticksiga kompisen. De ville på en gång ”hänga något” i den.

De senaste 4-5 åren har vi haft kungsgran och det är ju fint och barrfritt men jag har saknat doften så i år fick det bli en ”vanlig” gran. Mycket nöjd och vattnar som en toka för att slippa barren, men äh, det är ju bara att dammsuga!

Granens pynt går i guld, rött och mörkblått. Som girlanger har jag torkade rönnbär på tråd.

 1. Jessica skriver:

  Sweet!
  Jag gillar nötknäpparen – superfin.
  Och så snyggt med rönnbären…och den öppna spisen…och att du bor i innerstan och att du har en riktig gran, men rosa luktar ingenting förutom kärlen =)

  1. Du, den där nötknäpparen är jag så j-la glad för. Den köpte jag i en affär i en liten by nånstans i Frankrike. MEN denna butik var en tre (!!) våningar JULAFFÄR. Died and gone to heaven… Btw, snart kommer jag lägga upp en bild jag dedicerar till dig. Gissa vilken färg den granen har… ;)

 2. Tess skriver:

  Åhhhhh visste man kunde lita på dig :). En riktig gran och med riktiga ljus som det ska vara. Jag pratade just med mamma och pappa som berättade att de i år köpt en hederlig gammal gran och jag blev så glad. De har haft Kungsgran de senaste åren och det är fint men det doftar ju inget. De väntar med att klä den tills jag kommer hem :)).

  1. Härligt när man undviker att göra folk besvikna ;)
   Åh vad sött att de väntar med att klä den. Den lilla gesten säger så mycket. Gissar att de vill ”ha det som förr”? Superfint :) Bra att du slipper kungsgran. Inser nu att jag gärna byter ut barrfritt mot väldoft. Sen så kostar KG hutlöst mycket :(

Comments are closed.

LOADING..