Planering veckan innan jul

Hur går det för er? Stressar ni ihjäl er? Tänker ni ”äh, det där får vi ta nästa år, nu hinner vi inte”? Har ni skapat ett schema som funkar? Önskar ni att det var fler dagar kvar innan jul för att hinna?

Jag är, trott det eller ej, en blandning av alla varianter ovan. Saker händer som gör att ett från början perfekt schema omkullkastas och jag fick koka knäcken mycket sent på kvällen, kom i säng kl 02. Men då gjorde jag nått mysigt av det istället, tänder ljus, spelar favoritjulmusik och sippar på varm glögg och låtsas att jag inte alls behöver gå upp tidigt nästa dag…

Ingen idé att egentligen ge några tips nu, det är liksom bara att försöka bocka av saker i tur och ordning. Laga mat som kan frysas/kylas, inhandla de paket eller maträtter som fortfarande står på listorna och pynta hemmet i lugn och ro. Och involvera alla du har i din närhet du ska fira med. Min familj har haft en härlig mejlkonversation med julbordsfördelningen. Som en förfest på mejlen ;)

Sen vill jag uppmana alla som stressar i onödan att tagga ner lite, det kommer inte komma ett tidningsteam hem till er för att fota ert hem och visa hela riket. Det behöver inte vara perfekt städat, fixat eller pyntat. Ta den nivå som passar i år. Hos oss tex så har vi två små barn som gillar att pilla, känna och ”nussa” (lukta) på allt så det blir inte så mycket pynt i år, speciellt inte i barnhöjd. Granen lever farligt varje sekund vi är hemma. Men barr på parketten och en vält hyacint har väl aldrig dödat nån tänker jag och dammsuger en gång till…

Oavsett hur ni ligger till hoppas jag att du hinner stanna upp och njuta av vårt vackra december och alla härliga ljus på stadens gator och i fönster. Det är en stressig tid men det är också en härlig tid som det vore synd att rusa igenom utan att hinna njuta av.

Kram på er!!

 1. Jag är också en blandning! Härligt att se att du håller ångan uppe på bloggen och trots lite avsaknad av kommentarer från mig här följer jag vad som skrivs! Tack för härlig inspiration!

  1. Härligt att även du, min julbloggande kollega, är en blandning. det känns tryggt ;)

 2. Jag vägrar stressa det blir inte bättre snarare sämre. Så jag gör det jag hinner det blir jul ändå. Jag brukar alltid göra det viktigaste först och sen om man hinner tar man det övriga

  1. Bra att du vägrar stressen. Önskar fler var som du, det skulle lugna ner allt några hekto tror jag. Och precis som du säger; det blir jul ändå!

 3. Mycket kloka ord och du sätter huvudet på spiken. December längtar man till hela året och när julmånaden väl är kommen spenderar man mesta tiden med att stressa sig igenom alla julförberedelser att man inte hinner njuta av att den faktiskt är här. Innan man vet ordet av är det januari igen och ytterligare ett år till nästa jul. Så jag ska verkligen passa på att njuta av de här dagarna.

  Jag känner att det är på tok för mycket att göra och på tok för lite tid, men det är ju inget man kan göra något åt. Det blir att prioritera det som är viktigt och strunta i det som egentligen inte behövs och tänka att det blir ju jul ändå! :)

  1. Precis, hur mycket man än fixar och donar blir det liksom inte mer jul, jag menar tidsmässigt. Det är ett visst antal dagar och det bästa man kan göra är att försöka ha så trevligt som möjligt. Och ledigt om man kan.

Comments are closed.

LOADING..