Sämsta avslutet på kvällen..,

Jaha! När vi ändå ligger här med huvudvärk och ryggskott och mår allmänt lite krassligt då tycker jag att vi avslutar kvällen med lite avlusning bara för att det är så kul! Eller?

Skämt å sido. Höll på att smälla av nyss. Kit säger nämligen plötsligt att det kliar i håret. Tar mig upp från mina kuddar och börjat kolla igenom håret. Och vad hittar jag där? ETT LITET LUSÄGG!!!

Detta med löss är en never ending story som jag trodde var över men icke. Kan berätta mer om våra luskrig vi har haft bakåt i tiden för er som missat det vid ett arbete tillfälle.

Men det var ju bara att kamma och starta lusbehandling.

Sammanfattningsvis denna dagen förutom ryggskott, Kits huvudvärk och besök hos läkaren drömmer vi till med lite löss på slutet. Nä nu är den här dagen officiellt slut. Tack för mig, jag checkar ut.

Godnatt!

/L

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..

Huvudvärk och ryggläge

Äntligen börjar det bli lite bättre i ryggen, var tvungen att vara hemma idag också ligga på rygg i soffan med benen i högläge.

Väntar som jag skrev på att få göra en magnetröntgen. Men insåg sedan att just magnetröntgen är ju en undersökning man åker in i ett smalt rör. Jag som har klaustrofobi började genast noja mig och gå småångest bara jag tänkte på det. Ja vi får se hur det går. Man får hoppas att man får lite lugnande annars vet jag inte om det kommer gå. Men får oroa mig om det när jag vet när det kommer bli av.

Kit ville ta en bild på mig då han tyckte det såg roligt ut, och så här ser ni ungefär hur det sett ut under dagarna här hemma.

Bra med många kuddar i soffan så det både räcker och blir över. Självklar ligger vovvarna bokstavligen PÅ mig. Brorsan högst upp på mina ben och Ramos som vanligt på bröstet.

Men det är inte bara jag som haft det lite jobbigt sista dagarna. Vi har en liten sjukling till här hemma. Kit har sen en dryg vecka klagat på huvudvärk. Kommit ungefär samma tid på eftermiddagarna och sedan eskalerat. Tycker så synd om honom. Idag fick han åka hem från skolan, gjorde så ont så han var ledsen. Men ingen feber, ingen förkylning eller något sådant. Och ingen huvudvärk på dagarna.

Vi har en liten groda som man kan värma eller kyla. Den är så bra och Kit älskar den. Men när varken värktabletter eller grodan hjälpte nu i ett par dagar så bokade vi tid hos doktorn för att se vad det kan vara.

Och efter undersökningar så beslutade man för att ta blodprover. Kit var helt fantastisk, så lugn och klarade av det superbra.

Spännande att titta på proverna.

Och självklart får man ta en sak i lådan när man varit så duktig.

Nu väntar vi på provsvar. Kit mår bättre just nu men så konstigt att det kommer nästan samma tid varje dag. Så här ligger vi båda två och kurerar oss i soffan.

Nu ska vi mysa en liten stund till, sen dags att gå och lägga oss.

Kram

/L

 1. Marie skriver:

  Kanske även bra göra syn test tänker på då huvudvärken kommer fram på eftermiddagen på honom. För mycket stress i skolan, höga ljud hela tiden som kanske ochså stressar? Krya på er

  1. Ja vi tänkte göra det med. Tack för hälsningen

 2. Malin skriver:

  Om de inte hittar nått på blodproverna kanske det kan vara värt att kolla upp hans syn? Jag är själv översynt, jag har haft glasögon till och från sedan jag var liten men slarvar med att använda dem då jag ser alldeles utmärkt utan, men är jag lite tröttare nån gång så blir det ibland för mycket för ögen som då inte orkar med att anstränga så mycket (som jag gör utan att tänka på det) och det brukar leda till huvudvärk som oftast kommer först efter ett tag på dagen då det börjat ta på ögonens ork, blir dock bättre de perioder som det blir så om jag använder mina glasögon så jag inte anstränger ögonen så mycket.

  1. Ja vi har tänkt på det också. Har inte märkt att han ska se dåligt men vet att min syster också är översynt och fick problem i mellanstadiet med huvudvärk och fick sedan glasögon. Vi får se vad de säger.

 3. Marie skriver:

  Aleris röntgen Sabbatsberg, öppen magnetkamera för klaustrofobi! Googla enda i Sverige, 160 cm bred, i stället för 60-70 cm bred tunnel!

 4. Lisa skriver:

  Har det något med synen att göra? Ansträngda ögon kan ge huvudvärk.. kanske dags för glasögon?
  Hoppas allt ordnar sig för er båda 🤗

  Krya på er 🤗🤗

  1. Tack. Ja den tanken har också slagit mig. Vi får se hur läkaren går vidare.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..

Aj, aj, aj!!!

Om du inte vill läsa massa klagande och tycka-synd-om-mig-själv text så är det lika bra att sluta läsa nu. För nu måste jag skriva av mig lite om min onda rygg. För den här gången har det varit skitjobbigt och jag är ofta den som biter ihop och är väldigt smärttålig annars.

Som ni vet har jag haft ont i ryggen hela veckan och känt ryggskottet komma smygande på. Det blev ju heller inte bättre att sitta i en flygplansstol i flera timmar. Det var det sämsta tänkbara för min rygg har jag senare fått veta, det gjorde bara saken ännu värre.

Efter lite sömn och superont i ryggen kämpade jag mig upp igår till jobbet. Tog bilen in och satt och grät hela vägen in till jobbet för jag hade så ont. Man märkte inte av att jag hade ont i sändning men i pauserna grät jag. Och då kan man ju undra varför jag överhuvud taget åkte till jobbet. Det är väl bara att vara hemma.

Men så enkelt är det inte när man har en radioshow som bygger på 3 personer och man har gjort en plan på vad man ska prata om osv. Det krävs lite planering om man ska vara borta då det annars blir oerhört svårt för dom som är kvar i radion och får improvisera då det fattas en person.

Men efter sändningen igår så sa jag att detta inte funkar kan liksom inte gråta när vi är offair och spela glad när vi går in live. Det funkar i en sändning men mer än så går inte så jag har legat här hemma på rygg med benen upp för att avlasta ryggen och kuddar under benen och väntat på min nästa behandling med nålar och el.

Jag fick en akuttid igår hos de jag brukar gå till med min rygg. Har haft besvär i många år men det var länge sedan det var så här illa.

Det är jättemånga som kommit med olika förslag på behandlingar och personer man ska träffa och det är så gulligt och omtänksamt. Tack!

Men har har jättebra hjälp där jag går sedan innan, jag vet att jag har hamnat rätt!

Dom jag går till har hand om idrottsmän och kvinnor i många olika sporter tex NHL, PGA, LPGA, ATP, och Alpine samt att dom jobbar med sjukhusen där läkare skickar dit sina patienter innan dom ska steloperera dom för att se om dom kan göra något så att patienten slipper stelopereras eftersom det är det sista man vill!

Så jag känner mig helt trygg i deras händer. Fått akupunktur och det har släppt mycket nu, varit på ny behandling idag, Så skönt. Men den här gången har man skickat in en röntgenremiss för man vill utreda detta en gång för alla och inte bara behandla akut. Så nu ska jag vänta på en magnetröntgen. Det lär ju ta sin tid men skönt att vi tar tag i detta nu och gör en ordentlig utredning.

Positiva i allt detta är att jag kollat ikapp typ ALLA filmer och serier på olika streamingtjänster som jag velat se medan jag legat här hemma. Negativa är att jag inte har så mycket mer att titta på. Så har ni några tips på filmer eller serier så kom gärna med dem.

Ha en fin kväll!

Kram

/L

 1. Marie skriver:

  Usch, stackare! Så vidrigt att ha ont. Jag har problem o ont i nacken sen många år ( diskbråck). Springer på olika behandlingar o tränar. Svårt att få bukt med. Säkert det du har i ryggen, så vanligt. Förslag på serier Netflix: Virgin River, The Affair, Marcella, La Casa De Papel o naturligtvis Outlander. Krya på dig nu

  1. Tack för omtanken och bra tips har sett de flesta av dessa serier redan, mycket bra!

 2. Karin skriver:

  Stackare! Ryggproblem är det värsta som finns. Har själv tampats med diskbråck och får återkommande ryggskott. För mig är oftast stress och utebliven träning boven när ryggskottet kommer. Bra att du får det undersökt ordentligt. Skulle det vara ett diskbråck som utlöser ryggskotten så är det lite annat att tänka på. Krya på dig!

  Kram

  1. Tack fina du, härligt att höra att det funkar med träning för dig.

 3. Mia skriver:

  Hoppas att de får rätsida på ryggen nu med röntgen också.
  Har också återkommande problem med ryggskott.
  Hoppas på snabb bättring, krya på dig!

  1. Ja det blir säkert bra snart. Redan bättre. Tack för omtanken.

 4. Sofia skriver:

  Hoppas verkligen att du får en lösning på detta snart. Jag lider med dig.

  Jag gillar alla Chicago-serierna, dvs Med, Fire, PD. Där här du några säsonger att ta igen. Finns på Viaplay.

  1. Tack snälla! Och tack för tipset.

 5. Å din stackare…hade själv problem med ryggen för drygt 20 (!!) år sen så jag vet hur handikappande det kan vara. Jag hade tur eftersom ryggontet inte kom tillbaka efter behandling. (Kiropraktor och ryggövningar) Jag har ett filmtips till dig: A fall from Grace på Netflix, såg den häromdagen och den fastnade. Hoppas du snart blir bättre i ryggen💕 Kram

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..