Häng med på jobbet

Imorgon är det dags att jobba igen. Vi får dagligen både ris och ris från våra lyssnare (mest ros) då man har åsikter om oss, vad vi säger och vad vi gör. Men märker nu mer än någonsin att det är så många som sitter isolerade, jobbar hemifrån, som är oroliga, mår dåligt på olika sätt på grund av allt som händer nu som har oss i radion som sällskap. Och det är många som hör av sig och berättar hur mycket det betyder för dem.

Det gör oss alla på RixMorronzoo så glada att höra. Det är fint! För det är precis så vi vill.

I dessa tider är det viktigt att hålla humöret uppe och mitt jobb handlar just om det. Är du ensam och behöver sällskap finns vi på Rixmorronzoo här och vi lovar att få dig att skratta, bli förvånad, kanske berör vi dig och du till och med fäller en tår, eller så blir du skitirriterad på oss, eller arg för att du inte håller med eller stör dig på något. Eller så älskar du oss bara för att vi är så jädra härliga och får dig att må bäst.

Jag hoppas att du följer med imorgon, slå på radion så hänger vi en stund tillsammans mellan kl 06-10 varje vardag.

Kram

/L

  1. Helwn skriver:

    Jag lyssnar oftast på er å älskar er alla, men specellt dig Laila, ditt skratt är underbart, TACK ❤ Kramar från Helen i Boden 💖💖💖

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..

Asiatiska vårrullar

Hej hej! Idag har jag varit på en tv-inspelning. Det fick bra men lite trött efter gårdagens händelser. Ja, igår var det ingen rolig kväll.

Efter att ha varit på akuten med hundarna och de båda fått kräkmedel så visade det sig att Brorsan var boven och stackars Ramos fick en kräkspruta helt i onödan.

Men sån tur ändå, hade vi inte åkt in hade Brorsan troligen dött eftersom hans mage och tarmar inte tål någon annan mat än specialkost. Vi brukar vara så noga med att de inte kommer åt nåt på borden eller soporna, att det inte hamnar matrester på golvet och sånt. Nu försvann allt säkerhetstänkande bara för att jag var så akut behov att gå på toaletten. Men ett antal tusenlappar fattigare och en förstörd fredagkväll så är jag väldigt glad att det slutade bra för båda mina små älsklingar som inga pengar eller fredagkvällar i världen kan ersätta och det håller resten av familjen med om.

Istället ordnade vi lite lördagsmys med familjen och bestämde oss för att göra egna vårrullar. Så gott! Och det blir ju lite plockigt som när man äter tacos så det blir också ett väldigt mysigt sätt att umgås.

Dessa ingredienser använder vi:

Stek först strimlad lövbiff i ostronsås och sesamfrön. Koka också upp risnudlar men innan ni gör detta så fixa iordning alla andra ingredienserna så inte nudlar och lövbiff hinner kallna.

Du behöver också rispapper, salladsgroddar, solrosgroddar, koriander och annat gott som man gillar. Hoisinsås och en sås som du kan göra själv gjord på 50/50 fisksås/citron chili vitlök som man häller på och så risnudlar.

Ja ni ser lite på bilden vad vi hade på bordet.

Sedan har vi också gjort iordning en skål med vatten, fisksås, vitlök och chili (blanda efter egen smak). Här lägger man sitt rispapper så det blir mjukt och får smak.

Efter det gör man precis som med tacos, man lägger på den fyllning man vill ha och sedan så gäller man på de såser man vill ha och viker sedan ihop och mumsar i sig. Såååå gott! Och alla här hemma älskar verkligen detta. Ni måste testa.

Kram

/L

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..

Det blev inte riktigt som jag tänkte mig…

Ni vet sådana där tillfällen då man planerat saker och det verkligen inte blir som man tänker sig. En sån dag eller rättare sagt kväll fick jag nu.

I dag på eftermiddagen som åkts jag till affären för att köpa ett våffeljärn. Häromdagen vet det ju våffeldagen och jag och Kit hade bestämt att vi skulle ha riktig fredagsmys med våfflor och lite annat gott. Och eftersom jag inte har ett våffeljärn så åkte jag som sagt för att handla det. Problemet var bara att det var slut. Fick få åka vidare till en annan affär, slut där med. Sen hittade jag äntligen ett. Dags att åka till affären och köpa lite mat inklusive våffelsmet. Där var tyvärr våffelsmeten och några andra varor jag behövde slut och fick förhör åka vidare till nästa affär.

När jag var klar med allt så hade det gått över 2 timmar. Helt sjukt!

Så när jag kommer hem med alla kassarna ställer jag dem på golvet och rusar in på toa för att, ja jag var tvungen helt enkelt. Som det kan bli när ett ärende tagit mycket längre tid än planerat.

Skulle inte gjort det. För när jag kommer ut ser jag att hundarna har fått tag i en jättestor salami ur en av kassarna och ätit upp nästan hela den. Vet inte vilken av hundarna som ätit. Inte bra att äta salami för det första och definitivt inte så mycket. Dessutom har Brorsan problem med sina tarmar och tål nästan ingen mat, äter specialkost. Om han råkar få i sig fel mat kan han bli så sjuk att han dör. Därför var detta ännu allvarligare.

Och nej, jag satt inte alls länge på toa, det här gick blixtsnabbt. Fattar inte hur det gick till om jag ska vara ärlig.

Bara att ringa veterinären och vi fick komma in, de ville även att Ramos skulle undersökas och väl där så konstaterade de att båda hundarna behöver få upp korven och har därför gett dem kräkmedel.

Så nu sitter jag här på golvet hos veterinären där man lagt ut massa plast på golvet så hundarna kan kräkas. Så mycket för det fredagsmyset och den extra ansträngningen att fixa allt.

Kan definitivt se resultat redan av behandlingen och Brorsan var helt klart skyldig till att äta salami. Återstår att se om Ramos också var medbrottsling eller just nu blir oskyldigt dömd.

Ja så kan man också spendera en fredagkväll. Lite annan typ av fredagsmys helt enkelt.

Kram

/L

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..