T som i tomte…

T änkte på det där med jultomten.

När upphör det att vara gulligt att tro på tomten egentligen?
Jag tycker det är så sött, för Liam tror verkligen att tomten finns på riktigt och en av dom stora sakerna på julafton är att tomten ska komma. Men han är nu 6 år gammal och jag vet inte om man ska berätta för honom att han inte finns på riktigt? Vi låg och pratade om det här Niclas och jag, och han tyckte absolut jag skulle tala om för honom att tomten inte finns på riktigt. För tänk om någon i skolan snart börjar reta honom för att dom vet att tomten inte finns på riktigt. Det är ju sant i och för sig.. När upphör det att vara gulligt att tro på Tomten egentligen? Niclas tyckte man kunde prata med Liam och väva in honom i dom vuxnas hemliget istället. Han menade att man kunde säga att nu är du så stor att du ska få reda på en hemlis som du inte får berätta för dom små barnen, och sen låta honom vara med som tomtenisse till den stora tomten och dela ut klappar till dom yngre barnen.  Då blir det ju något stort och förhoppningsvis något kul för honom i alla fall, istället för att det ska bli en besvikelse senare och att riskera att någon i skolan ska reta honom. 
 
Jag har ett jätte gulligt minne från förra året. Vi stod och klädde julgranen och Liam uppförde sig inte så bra just då, så jag sa till honom att uppföra sig för annars kanske Grinchen kommer och tar alla paketen som jultomten lämnat. Han tittade på mig som om jag var en riktig galning och började skratta högt och utbrast: -Men mamma Grinchen finns ju inte på riktigt!!!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..