ANNONS

Barncancerfonden

/

Hej igen!

Idag tänker jag inte skriva om mig. Idag vill jag bara skriva om min syssling Malin och hennes familj. Jag har skrivit om dem tidigare men vill skriva om dem igen då de går igenom något som är varje förälders mardröm.

Deras dotter Felicia föddes den första oktober 2009 genom akut kejsarsnitt, det visade sig då att hon föddes med vattenskalle och att en blödning i lillhjärnan upstått. Man opererade Felicia med en shunt som en åtgärd för vattenskallen och allt verkade utifrån detta relativt bra. Men ett par dagar innan nyårsafton blev hon akut sämre och man fick åka in med henne till sjukhuset igen. De skickade vidare till expertis i Linköping och där konstaterade man då att hon hade en tumör i hjärnan. 

Och inte nog med detta hemska beskedet, de fick dessutom beskedet att denna tumör inte gick att strålbehandla, operera eller behandla med cellgifter då hon är under 3 år. Det finns alltså inget hopp kvar för Felicia att få bli vuxen. Familjen har nu varit kvar på sjukhuset sedan straxt innan nyår för att vårda henne. De ger henne mediciner för att minska hennes lidande och för att hon ska ha det så bra som möjligt den sista tiden hon har kvar här på vår jord. Det är ingen som vet hur länge det dröjer innan Felicia måste lämna sin mamma, pappa och storasyster, det enda som man vet är att hon blir sämre och sämre. 

Det finns nog ingen, vare sig man har barn eller inte, som inte blir berörd av att höra en sådan här sak. Att en liten 3,5 månaders gammal baby måste lämna oss. Det är så orättvist! Varför sådant här händer har man svårt att hitta förklaring till och man känner sig så maktlös. Likaså när man ser allt som händer runtomkring oss i världen där oskyldiga barn drabbas, nu senast på Haiti. Det är så svårt att föreställa sig hur det skulle vara att befinna sig i en liknande situation. Det enda jag kan relatera till är ju sorgen till min mamma, men att förlora sitt barn,  att veta att dagarna är räknade, det vet jag inte om jag skulle kunna överleva en sådan sorg. Felicias mamma bloggar om detta på sin egen blogg: Våran älskade Felicia!!! Det är verkligen beundransvärt att hon klarar av detta, men kanske får hon styrka också att kämpa vidare genom att göra så. Förra gången jag skrev om detta så var det så många av er som skrev kommentarer till familjen och visade ert stöd. Jag vet att familjen läste dessa kommentarer och att de togs väl emot. Även i detta blogginlägget kan ni som vill visa ert stöd till Felicias familj skriva något då jag vet att de kommer att läsa det.

Ett annat sätt att visa ert stöd är att skänka pengar till Barncancerfonden genom: Felicias fond. Barncancerfonden gör ett fantastiskt jobb och är oerhört viktiga för att hitta bättre och nyare metoder att behandla barncancer. Hade tex forskningen kommit ännu längre kanske man hade kunnat rädda Felicia och genom ett bidrag till Barncancerfonden så kan man kanske hindra att detta händer ännu en familj i framtiden. 

Ikväll tänder jag ett ljus för Felicias och ber en bön att familjen får styrka och kraft att kunna klara sig igenom denna svåra tid. 

Till Felicias familj:

Vi tänker på er hela tiden och ni finns i våra hjärtan. 

Era sysslingar 

/Laila, Linda, Johan, Jonas och Joakim

0
0

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00