Matakuten!

Jag måste erkänna att jag har det väldigt bra när det gäller att ha en man (jag menar blivande man) som älskar att laga mat och lagar den mesta maten här hemma. Men emellanåt så lagar ju så klart även jag mat. Definitivt så lagar jag mat varje måndag när Niclas står och lagar mat i TV på Förkväll. 

Jag har två problem. 

1. Jag tycker inte att det är särskilt roligt att laga mat. Kanske detta beror på att jag så ofta fick hjälpa till hemma när jag var liten och laga mat till alla mina småsyskon så jag fick på nåt sätt det behovet mättat. Eller så har jag helt enkelt inte fötts med den genen även om jag kan laga mat om jag verkligen vill.

2. Liam vill helst bara äta mat som har smak av citron i sig. Han äter Linssoppa med pressad citron i. Sallader, fisk med citron på och allt annat möjligt. Bara det smakar surt och syrligt. Men idag tycktes jag vara helt utan idéer till att laga en sådan rätt. Kändes som att jag spelat upp min repertoar hundra gånger nu och kände inte som jag hade lust att vare sig laga eller äta något av det. Hur många olika varianter på recept finns det egentligen med en smak av citron eller surt? Jag tror att jag testat de alla nu i alla fall.

Nu blev det lax i alla fall till slut och Liam åt bra och tyckte det var jättegott. Men jag skulle så gärna vilja lägga till lite fler recept till min ”citronrätts” repertoar. Även om Liam tycker att det är gott så tycker JAG att det är uttjatat nu och så tråkigt. Känner inte ni så ibland vad gäller vardagsmaten där hemma. Det smakar samma hela tiden, man får ingen ny inspiration. 

Finns det någon där ute som kan hjälpa mig så jag inte känner mig så tom i skallen nästa gång detta händer. Jag vill vårstäda bland mina recept i huvudet och få in nytt kul och fräscht. Och framför allt gott och enkelt! Har ni några goda recept som både vuxna och barn kan äta. Det viktigaste är ju att Liam tycker det är gott. Och han älskar ju som sagt när det finns en smak av citron. 

Så snälla hjälp mig är ni gulliga! Skriv gärna ner era tips i kommentarsfältet.

Vill passa på att tacka alla för era fina kommentarer till korten från förra inlägget.

Kram 

/Laila

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..