ANNONS

Stekt fläsk!

/

Älskar stekt fläskt, då det blir så där knaprigt och gott. Och imorse så stekte mormor massa fläsk till mig som jag och syrran hungrigt smällde i oss. Absolut inte nyttigt, men vad gör det. Gott var det i alla fall…. Senare på förmiddagen kom min lillebror Joakim och hans tjej förbi. Joakim är den enda av mina syskon som fortfarande bor kvar i Småland så jag träffar inte honom lika mycket som de andra. Det var jättemysigt att ses idag även om det bara var för en kort stund.

Hemma hos mormor hänger det massa bilder på oss alla barn och barnbarn i olika åldrar. Det är alltid lika kul att gå runt i mormors hus och titta på alla gamla bilder, Hittade en gammal bild på Anders och mina tre bröder från när vi nyligen hade träffats. Har lagt in den nedan, vad som är så kul är att alla har likadana tröjor och att på den tiden såg mina bröder nästan ut som trillingar. Och självklart har ju mormor bilder på Niclas också, Niclas har hon hängt upp ihop med alla andra syskon, kusiner och deras respektive på hedersplatsen av alla ställen, kylskåpet! Ha, ha!

Detta kort är på min mamma, då var hon bara 15 år gammal. Tänk så vuxen hon såg ut på något sätt, jag tror att det är hårmodet som gjorde att hon på den tiden såg mycket äldre ut än vad hon var. Älskar att gå till denna bilden och titta på varje gång jag är hos mormor. Saknaden efter mamma känns hela tiden, varje dag. Men då det var första gången jag var hos mormor sedan hon gick bort så kändes det lite extra. Mamma växte ju upp i detta huset, hon har berättat om många minnen och hon gör sig påmind vart man än vänder sig, i varje vrå.

Även om mamma bodde i Stockholm i många år så var det ändå Kalmar som var hemma för henne. Hon ville därför ligga i minneslunden där vilket hon också nu gör. Jag och Linda ville åka dit då vi inte varit där sedan de gravsatte henne. Åkte dit och det var så fantastiskt fint med alla vårblommor. Solen sken och lyste mellan träden på blommorna som lyste gula och fina. Vi tände också ett ljus för mamma men även för morfar som också ligger här. Det var precis så här mamma önskade att det skulle vara och se ut för sin sista vila. Alla fina vårblommor. Våren, det var den finaste årstiden tyckte alltid mamma och det kan jag hålla med om.

0
0

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00