Reptiler…

Idag har har jag varit med Liam i djuraffären och köpt nya saker till hans skäggagam Rax. Vi ”pimpade” upp hans terrarie med lite nya stenar, sand och träd. När vi var inne i affären såg vi massa små skäggagambebisar, de var nog bara en månad gamla. Jättesöta faktiskt!

Men sedan så fick Liam upp ögonen för ett annat djur. En mjölksnok (tror jag i alla fall att det var, en orm i alla fall) som han blev så förtjust i. Och den ville Liam så klart ha!!!! Han blev verkligen så betagen av denna orm och så började tjatet. 

Då Liam så gärna vill ha denna ormen så sa jag att han först måste bevisa att han kan ta hand om Rax helt själv om han ska kunna få en orm. Det vill säga städa hand terrarie, mata honom, ge honom vatten och fixa med allt som har med honom och terrariet att göra. Så när vi sedan kom hem så började Liam städa hela terrariet, sedan så badade han Rax och gick sedan iväg och hackade grönsaker åt honom. När han var klar så frågade han: -Får jag en orm nu?

Jag svarade då att om han sköter detta helt själv en hel månad så lovar jag att han då ska få en orm. Gissa om Liam blev glad och sade till mig då: -Jag menar allvar med detta mamma, jag ska visa att jag kan! 

Liam är så pass stor nu att han behöver ta mer ansvar så jag tycker att detta var jättebra faktiskt. Nu har han ett mål som han vill jobba för och det tycker jag är bra och lärorikt för honom.

Och om jag känner min son rätt, sköter han sig nog nu för jag ser i ögonen att han menar allvar, så då blir det nog inget annat att göra än att köpa honom en orm om ett par månader. 🙂

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..