Söta Gizmo!

Det här är Gizmo, en elva år gammal Shih tzu.  Det är egentligen min hund från början. Jag och Anders köpte henne för länge sedan. Men när jag började resa så mycket till USA så kunde jag just då inte ta hand om henne och mina andra hundar jag hade, så min mamma tog hand om dem. Sedan så ville mamma behålla dem helt och hållet vilket hon fick. När mamma sedan gick bort så var det bara Gizmo som fortfarande levde av mina ”gamla” hundar. Men då jag fortfarande är bortrest väldigt mycket och därför inte så lämpligt att ha hund samt att Niclas är allergisk mot hundar så kunde jag inte ta hand om henne. Så syrran tog över lilla Gizmo och nu har de blivit värsta radarparet. Hon har med henne överallt och Gizmo stortrivs med det. 

Jag blir alltid glad att se henne och hon är en av de lustigaste hundar jag har haft. Hon har verkligen en riktig karaktär. När hon var liten valp kunde man lägga henne precis hur man ville i olika ställningar så stannade hon så. Hon var så snäll. Hon är väldigt kelig och älskar att bli killad bakom öronen. Men hon är tyvärr väldigt långsint. Hon kan lätt bli tjurig och kan då tjura flera timmar, ibland en hel dag. 

Oftast så tjurar hon när hon blivit badad. Hon är så snäll när man badar henne och står stilla utan protester men man märker tydligt att hon inte gillar det. Och efteråt behandlar hon en som luft och sätter sig och tjurar i timmar i ett hörn någonstans.

Det hon blir glad för däremot är att vara ute. Hon älskar att sitta ute och titta på folk, gärna lite upphöjt på en kulle eller sten. Då kan hon vara ute nästan en hel dag om hon bara får sitta där och titta på folk som går förbi, och hon skäller inte. Hon vill bara titta. 

Fick dessa bilder idag från syrran då hon hade badat och ”sommarklippt” henne idag. Av med den tjocka vinterpälsen. Man ser det tyvärr inte på bilden här men hon har ett jättestort underbett också. Tänderna på underkäken brukar sticka ut när hon sitter som hon gör på bilden ovan och de är så sneda att det ser ut som någon har kastat tärning med tänderna och slängt in dem i munnen på henne. 🙂

Men det är det som gör henne så gullig tycker jag, att hon är så speciell i humöret och är så otroligt ”fulsöt”. Söta lilla Gizmo! 

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..