Skitgubbe!

Idag har jag varit i Helsingborg på Väla Centrum tillsammans med Reebok och presenterat deras nya träningsskor. Det var jättekul och jag tänkte lägga upp bilder därifrån imorgon när jag har hittat min sladd till datorn… 🙂

Nu befinner jag min i Lomma hos en vän som hetre Filippa och ska sova över där och äta middag, Liam följde med mig ner till Helsingborg så kommer min syster ner på måndag och hämtar hem honom igen. Vi ska nämligen passa på att ha en dag ledigt bara han och jag. Så imorgon ska vi åka över till Köpenhamn och gå på Tivoli. Det ser han verkligen fram emot.

Men på vägen ner till Helsingborg så stötte vi på en riktig tjurubbe som jag kände att jag måste ventilera lite med er om. Mellan Stockholm och Hässleholm åkte vi X2000 och då hade vi bokade sittplatser. Men när man kommer till Hässleolm och byter till det tåg som ska ta en till Helsingborg så går det inte att boka nåra sittplatser. När då jag och Liam klev på det tåget så fanns det inga lediga sittplatser förrutom i den tysta vagnen. Jag sa till Liam att här måste man vara tyst och om man ska prata så måste man viska. Men ni vet ju hur det är med barn. Även det mest väluppfostrade barn kan helt enkelt inte vara helt tyst. Vi hade ju som sagt inget annat val än att sitta i denna vagnen. Liam försökte så gott han kunde, uppförde sig mycket bra men glömde av emellanåt att viska. Och ni vet ju hur det är med barn som viskar, de viskar rätt högt också även om de viskar. Och tillslut så kommer det fram en farbror som är jättetjurig och säger åt oss att nu får vi allt vara tysta för detta är en tyst vagn. Om vi ska prata så får vi sitta i en annan vagn. och då säger jag att jag gärna sitter i en annan vagn men alla platser var upptagna. Och då fnyster bara gubben! Då tänkte jag att antingen har denna mannen inga barn själv eller så var det alldeles för länge sedna han hade barn som var små. För alla föräldrar (de jag känner i alla fall) vet hur svårt det kan vara att se till att ens barn är knäppt tyst. Jag blev så irriterad på detta. Dels på tjurgubben men också på SJ eller vilket bolag det nu var som var ansvariga för detta tåg. Varför har man ett tåg med platser som man inte kan boka om det nu finns en vagn som ska vara tyst. Jag förstår de människor som vill sitta i en tyst vagn och det ska naturligtvis respekteras. Men när man inte har något val, när det inte finns andra platser, vad händer då? Jo då kan det bli så att en mamma och hennes son hamnar i en tyst vagn. Jag hade mer än gärna bokat plats i den livligaste vagnen om det hade varit möjligt, Nä, det är faktiskt helt idiotiskt att det är så. Ta bort den tysta vagnen om det inte går att boka några platser tycker jag!

Nu ropar de på mig att maten är klar! Måste skynda ner till middagen. Ha det gott!

Kram

/Laila

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..