Inredningshjälp….

Ikväll har jag suttit hemma hos mina vänner Tomas och Patrick. De är otroligt händiga, älskar inredning och har jobbat med att designa barnskor de senaste 12 åren. Så med andra ord ett par väldigt kreativa vänner som är väldigt intresserade av all sorts design, färg och form.

Tomas och Patrick

Jag har länge vetat att de är väldigt duktiga och kreativa, men när jag såg deras nyrenoverade hem så hoppade jag till av barnslig förtjusning. Deras hem är helt underbart och har så många roliga och snygga inredningsdetaljer. Så jag frågade snabbt då om inte de kunde hjälpa mig att inreda vårt nya hus. Komma med tips och idéer och kanske hjälpa till med några lösningar. Det är förresten genom dem jag har hittat det där härliga kaklet till mitt nya badrum. Och de ville gärna hjälpa mig. Det var också en av anledningarna till att jag var hos dem ikväll. Jag skulle titta på en häftig lampa de hade köpt. Kanske något för oss, men det får jag berätta mer om senare.

Det som är så bra med Tomas och Patricks inredningsidéer är att de kommer på väldigt ekonomiskt fördelaktiga lösningar. Jag har därför bett dem att komma med lite tips och idéer till er som jag ska lägga upp här på bloggen lite då och då som jag hoppas att ni tycker är intressant och kan få nytta av. Så får fler kanske inspireras av dessa härliga människor.

Då de även designar barnskor och vet allt man behöver veta om barnskor så ska jag vid nåt tillfälle passa på att fråga dem vad man ska tänka på när man köper barnskor, passform, storlekar med mera.

Hur som helst, när jag var hemma hos dem ikväll såg jag en jättesnygg blomlåda de hade på balkongen. Och då berättade Tomas att de hade byggt den själv. Så här kommer ett litet tips från honom hur ni också kan bygga en sådan och lite bilder från när de byggde den:

Så här blev blomlådan när den var klar...

Så här härligt blev det när allt var färdigt. Mysig oas!

Varför köpa dyra krukor? Kändes det såg tomt ut bakom utemöblerna. Ville ha en blomlåda som passade in på 4 meter. Men vart köper man det utan att bli ruinerad? Vi bestämde oss att bygga en själva. Så vi åkte därför tidigt en morgon till Bygghuset i Albano. Där köpte vi brädor för ca 1200 kr. Mitt emot Bygghuset ligger en Plantagen och där köpte vi plast. När vi kom hem sedans å snickrade vi ihop lådan i den storleken som passade oss. Klädde in den med plast på insidan som vi häftade fast med en häftpistol. Sedan fyllde vi den med jord och planterade massa fina växter där. Det blev verkligen den oas vi ville ha. Och om man planterar lite vintergröna växter så kommer det vara mysigt och ombonat även på vintern.

Prydnaden på väggen är något vi fyndade för några tior när vi var i Sydafrika sist. Det är fördelen med vårt jobb att vi reser så mycket och kan hitta roliga och billiga inredningsdetaljer utomlands. Kändes jättekul att kunna bygga den här oasen själv och dyrt var det inte heller.

Mvh

/Tomas och Patrick


Ja visst verkade det enkelt. Jag trodde inte att de hade byggt den själv när jag såg denna härliga oas. Så ni som är sugna på att göra om där hemma, det är bara att åka till brädgården och sätta igång. Enligt Tomas och Patrick var det inte så svårt som man kan tro. 🙂

Ha det bra!

Kram

/Laila

 1. i bealive in faith!
  jag går rakt på sak, skulle uppskatta om du kunde höra min röst när jag sjunger. nångång när du är i göteborg jag vet att du kommer älska den. snälla ge mig en chans. 16år gammal. kille. jag hann aldrig söka in till idol , 5 minuter av din tid betyder mycket för mig. PS publicera inte denna kommentaren.

 2. E skriver:

  Blir nyfiken på hur deras hem ser ut? Mörkt o mysigt o snyggt kan tänkas?.. JÄTTEFIN UTEPLATS! Hoppas att få se mer av deras verk!

 3. Ulla skriver:

  Hej
  Jag åkte och köpte brädor på en gång!! Här ska byggas, det var ju jätte fint.
  Kram, Ulla

 4. Emma skriver:

  Hej! Jag heter Emma är 18 år! Jag undrar om du skulle kunna ha en tävling. Eller tävling och tävling. Jag menade om du kunde lotta ut några av dina smycken! Hade vart jätte kul! kraaaaaam. PS du är grymt cool

 5. Vilken bra idé!
  Håller på och planerar för mitt trädäck och detta verkar passa mig precis så jag snor nog idén 😉 Ska försöka anpassa det till mitt vitkalkade hus med röda fönster från 1700-talet.
  Tack så mycket!

  Anne-Lie

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..