Vad ska man hitta på?

Nu är det som sagt sommarlov för Liam och jag har semester. De första veckorna är det jättespännande varje dag. Vad ska vi göra idag då? Man tittar ut genom fönstret, slänger ett snabbt öga på väderleksrapporten, sol idag också. Härligt!!! Då är det bara att se till att Liam får åka och bada. Det älskar han. Vi bor ju nära en sjö så det är inte så stort projekt. Men sen börjar man själv bli lite uttråkad och börjar själv hitta på saker man kan göra istället för att bada. Ska vi inte åka till Skansen idag? Ska vi gå på Gröna Lund idag? Ska vi åka till än det ena än det andra. Ska vi göra ditt och datt? Sedan har man arbetat in sig i en oändlig följetång av dagar där man ska vara så kreativ som möjligt och hitta på så mycket som möjligt. Och sedan har man slut på idéer och vill bara säga. Kan vi inte bara vara hemma och slöa, inte göra någonting!? Mamma orkar inte planera idag?!! Men så kom jag ju på det, det var ju jag själv som planerade allt detta. För jag ville att Liam skulle ha massa roliga saker att göra varje dag så han får ett superkul sommarlov att minnas.

Men faktum var när jag tänkte efter så hade han aldrig bett mig om att få göra alla dessa saker. Möjligtvis att få gå på Grönan nån kväll men annars var det ju jag som kom med alla dessa förslag. Så jag slutade med alla dessa projekt att åka iväg hit och dit. Vi har nu i flera dagar mest varit hemma. Liam har sprungit ner och badat lite när han känt för det. Han har lekt varje dag med grannkillen som är ett par år äldre. De har haft vattenkrig, hoppat studsmatta och de har spelat tv-spel. Och han är supernöjd med detta. Så från och med nu ska jag inte hitta på så mycket aktiviteter. Det var ju egentligen inte alls det Liam önskade. Han brydde sig helt enkelt inte om han gjorde olika saker borta eller bara fick vara hemma. Så nu har vi bestämt det, Liam och jag, att nu ska vi njuta av resten av sommaren hemma och bara dra här ifrån för att kanske åka till Gröna Lund nån kväll igen. Och det är han så nöjd med. Och vet ni vad, det är jag också. J

Ha det bra!

Kram

/Laila

 1. sanna skriver:

  jag tyckte att allt du sa var jätte bra förslag

  kram sanna

 2. Sophie skriver:

  Fotbollsgolf på Siggesta gård kan ni testa. Dom har en fin minigolfbana också. Och en massa annat. Vi har tagit dit rastlösa barn, det har varit uppskattat!

 3. Fanny skriver:

  Jag kommer ihåg när min pappa berättade om en sommar då jag och min bror var små. Vi hade åkt till flera nöjesfält, djurparker, badparker osv, satt en massa pengar på ditt och datt. Och när hösten kom och min bror skulle berätta om sitt bästa sommarminne,så tyckte han det var den dagen då han och pappa hade gjort en liten utflyckt i skogen på vårt sommarställe, och tittat på älgbajs.
  Så är det många gånger. Ett barn kan glädjas av så små saker.

  Hoppas du och din familj har en härlig fortsättning på smmaren! 🙂

 4. Fanny skriver:

  Jag kommer ihåg när min pappa berättade om en sommar då jag och min bror var små. Vi hade åkt till flera nöjesfält, djurparker, badparker osv, satt en massa pengar på ditt och datt. Och när hösten kom och min bror skulle berätta om sitt bästa sommarminne,så tyckte han det var den dagen då han och pappa hade gjort en liten utflyckt i skogen på vårt sommarställe, och tittat på älgbajs.
  Så är det många gånger. Ett barn kan glädjas av så små saker.

  Hoppas du och din familj har en härlig fortsättning på smmaren! 🙂

 5. Underbart! =)

  Du är klok som en hel bokbuss Laila, men du ville ju så väl…ordna å dona härliga minnen, inta ha ”tråkigt” osv,….men man kan aktivera ihjäl det sköna å det kom du på innan semestern är slut, smart!

  Ha en fortsatt skön sommar!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..