Sommarblogg…

Idag gästbloggar jag på TV4´s hemsida. De har något där som heter Sommarbloggen där olika personer har gästbloggat varje dag under juni och juli. Idag var det min tur och jag skrev ett litet inlägg om att våra barn idag behöver få lite mer ansvar idag än vad de får ta. Att det är lätt att vi överbeskyddar våra barn. Den känslan växte sig starkare också när jag satt och tänkte tillbaka på hur jag och mina vänner uppfostrades av våra föräldrar och jämförde den tiden med hur det är nu. Det är stor skillnad på hur vi är mot våra barn i vissa avseenden och mot hur våra föräldrar var mot oss, särskilt när det handlar om att ge våra barn eget ansvar.

Gå gärna in på Sommarbloggen och läs hela mitt inlägg där och så vad ni tycker. Där har jag skrivit lite mer om mina tankar om detta. Vad tycker ni själva? Tyck till på sidan där också…

Nu ska vi iväg till västkusten, det ska bli underbart med lite salta stänk och sköna sandstränder.

Ha det bra!

Kram

/Laila

 1. Tack för att du är en sån bra förebild !
  du ger mig så mycket inspiration och självförtroende
  med dina kloka ord , Hoppas jag blir en lika bra mamma som du i framtiden !!
  You are one of the kind, underbar på alla sätt o vis 🙂
  jag hoppas du vet det Laila <3 , din mamma kan vara väldigt stolt där uppe i himlen som födde en sån fantastisk fin person som du , jag beundrar dig så ,
  ha det bäst finaste / Cecila

 2. PT skriver:

  jag gillade det du skrev. även om jag på långa vägar inte är mamma än, så tycker jag du greppar ämnet bra. Och du skriver att du inte är någon perfekt förälder, det är nog ingen, men vad man kan läsa här genom bloggen tycker jag att du har den där kärleken, omtanken och styrkan att vara en så ofantligt bra mamma iallafall.

  ville mest bara skriva några ord. läser här ofta och du inspirerar.

 3. Marie skriver:

  !Mycket bra inlägg!! Jag är oxå nyckelbarn och försökt att inte curla så mycket med mina barn, men det e svårt att låta bli, men tror mig ha hittat en relativt bra balans. Mina stora barn tvillingarna (22år) står på egna ben idag men det tog sin lilla tid, men Michaela som är 16 år har blivtit en liten stor madame som går sin egna vägar och jag låter henne göra det, hon får för det mesta fatta sina beslut själv och därmed göra och lära sig av sina misstag. Detta har gjort henne väldigt stark o modig och vågar stå på sig själv på ett sätt som jag ser att många andra har svårt för. Det viktigaste tror jag ändå är att bara de vet att man finns där bakom och att om något går fel så kan de alltid komma till en iallafall och få råd o stöd. Och framför allt veta att det är ok att misslyckas ibland!

 4. Jätte bra skrivet! Och att ni inte fick några kräftor va nog inte så konstigt. Man fiskar kräftor i slutet av augusti 🙂 Ha det bra kram!

 5. Lee skriver:

  Absolut är det så! Vi har blivit itutade att det är värre nu…men vem VET det?!?
  Vad jag vet är att idag så finns MASSOR med pengar att söka för att göra undersökningar om man anser att något ”kan” vara farligt för människan typ. Men inga pengar att söka om det är tvärt om…
  Dessa sk. undersökningar tar media GÄRNA hand om och gör förstasides stoff av med svarta stora bokstäver…
  Alla dessa rubriker blir en sanning som föräldrar köper rätt av. Det finns ju inte till exempel pengar att söka och bevisa att det faktiskt dör färre i trafiken nu procentuellt sett på hur många bilar och människor det finns. Eller om att det finns färre fula gubbar nu än förr. Hade det däremot varit tvärt om hade det funnits pengar att söka…
  Förstår ni vart jag vill komma?
  En sak som är väldigt bra att ha i huvudet är att när barnen är 15-18 år så börjar de göra egna äventyr vare sig man vill eller inte och har man inte lärt dem stå på egna ben och lärt dem tänka ”rätt” själva så är risken stor att de hamnar fel eller ser inte riskerna för de har aldrig ens behöva tänka på att det finns risker eller lösa det för den delen.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..