Tillbaka till plugget!!!

Om en vecka börjar min son första klass. Tänk att han redan har blivit så stor. Det är lite svårt att förstå.

Och på måndag börjar han inte bara första klass, han börjar också en helt ny skola som ligger nära vårt nya hus. Redan i våras besökte han sin nya skola ett par gånger så han har träffat några av sina klasskamrater. Men han är ändå lite nervös inför skolstarten då han inte känner de andra barnen så väl. Men han är verkligen förväntansfull och längtar nu tills skolan börjar.

Jag kommer ihåg själv hur det var. När man började ettan så kände man sig så stor. När man sedan kom till skolan så luktade det speciellt. Det luktade vita kritor, svarta tavlan, suddigum, nytt omslagspapper. Varje skolstart fick jag alltid ett par nya skor och något nytt klädesplagg. Visserligen hemmasytt men av senaste mode. Mamma var faktiskt bra på att sy, men ibland så undrar jag hur hon tänkte när jag tittar på bilderna från skolan. He, he! Men det var alltid kul att skolan började igen efter sommarlovet och att få träffa alla kompisarna. Tyvärr tyckte jag inte att det var så kul i skolan i övrigt då jag hade lite svårt för vissa ämnen. Men idrotten var det som var roligast på schemat och så klassens timme såklart. Det var det bästa jag visste.

Ja det är måmga minnen som kommer när man tänker på hur det var att själv börja skolan. När jag följer med Liam på uppropet så kommer jag nog vara så stolt att jag nästan spricker. Så man kan nog säga att jag är lika förväntansfull som min son. Inför skolstarten ska vi nu leta efter en tuff ryggsäck/skolväska. Mycket mer behöver man kanske inte, jo ett fint pennskrin och tuffa pennor. Det behöver man väl också. Ja, det visar sig väl i slutändan om han behöver andra saker också.

Nu ska jag slänga mig på soffan och njuta av en film en härlig måndagskväll som denna.

Ha det bra!

Kram

/Laila

 1. e skriver:

  åh vad kul för Liam ! 🙂 han är ju stor nu 😉 kommer ihåg när man började ettan 😉 kram

 2. Ja det är något speciellt att börja 1:an man blir plötsligt så stor. Kan riktigt känna den känslan man själv hade och som Liam har nu. Det pirrar i hela kroppen av förväntan 🙂
  Jag önskar Liam all lycka och hoppas att han kommer att få minnesvärd skolgång med många positiva minnen.

  Kram kram

 3. Här kommer ett litet tips inför skolstarten, köp en hård mapp till Liam som han alltid ska ha i ryggsäcken, där kan han lägga alla papper (t ex teckningar, meddelande till föräldrar, läxor mm) som åker fram och tillbaka i ryggsäcken. På så sätt så skyddas det från att bli skrynkliga eller kladdiga av annat i ryggsäcken och man vet var papperen finns.

  Min dotter valde en mapp med T-rex på från Åhléns nu inför starten i 1:an, finns flera olika på alla ställen där dom säljer skolstartsgrejor.

  Hälsningar Christin

 4. kommer ihåg att man kände sig stor, ha ha.. vad kul för Liam , förstår att du är mkt stolt !

  Selma har ju kommit hem nu, så idag ska jag sova hos henne =) , vet du ? idag åkte vi till kungälv, åt och sedan så gick vi till smycka, där vi träffade dig , haha vi började skratta.. för det kändes som om du skulle vara där ! hah..
  vi började också prata om var du stog och vart vi tog kort med dig & pratade med dig , haha vi såg skedarna vi gömde oss bakom 😉 Sen så köpte vi dom lilla coola döskaller örhängerna, haha vi va så stolta när vi kom ut ur affären, och dom kommer passa så fint till våran coola döskallering vi fick av dig 😀
  nu ska vi kolla på skräckfilm , hehe ha det så bra finaste! puss & kram<3

 5. Angela skriver:

  Jaapp snart börjar skolan och jag är jätte rädd för att göra bort mig ska nämligen börja i ett nytt klass
  Hoppas att Liam får det trevligt i sin nya skola

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..