Inredningstips – bokhyllor…

Ja då har man en liten förstaklassare här hemma. En mycket glad och nöjd sådan också. Nya klassen och skolan verkar bra, och det kommer bli ännu bättre sedan när vi väl fått flytta in i vårt hus så vi slipper pendla så mycket till skolan.  Även om vi nu får pendla ett par månader kändes det bäst att Liam fick börja i den nya skolan nu efter sommarlovet så han får vara med från början.  Det viktigaste är att Liam mår bra och trivs vilket han verkar göra. Och då spelar det ingen roll att vi får pendla ett litet tag tills huset är klart.

Annars har det varit en superstressig dag. När Liam var på skolan så gjorde jag en massa sista ärenden inför min resa till USA. Åker imorgon och det är konstigt nog alltid massa saker som kommer upp i sista sekund som måste göras och lösas. Men nu är allt löst och jag kan andas ut nu och njuta av en skön kväll tillsammans med min man och min lilla förstaklassare. 🙂

Tänkte bjuda er på ännu ett av Thomas och Patricks inredningstips. Denna gången tipsar de om en hylla som de har gjort själva:

Bokhyllor hemma hos oss, Patrick och Thomas? Nja, känns inte som att det riktigt är våran grej då vi båda ogillar bokhyllor. Men hyllor måste man ju ha av något slag för saker har man ju. Och då byggde vi helt enkelt egna hyllor så blev de precis som vi ville ha det. Och så här ”enkelt” var det:

Vi satte först upp några reglar på väggen där vi ville ha hyllorna. Vi ville att hyllorna skulle kännas tjocka och valde därför en regel som var närmare 7,5 cm tjock. Vi gillar inte att såga så vi åkte till brädgården och beställde MDF 13mm och hyllorna är 30cm djupa. Tre sidor för varje hylla blev det, en skiva uppe, en nere och en som ett framstycke som bildar hyllans ”kant” och den var ca 10cm hög. På brädgården så sågade de till alla bitarna precis så som vi ville ha det. Perfekt!

Satte fast första MDF-skivan under regeln och sen den som sitter på framsidan.

Köpte spotlights på www.lampgrossen.se för möbler. Borrade hål där lamporna skulle vara, satte i lamporna, drog all el och sammankopplade varje spotlight så att sladdarna ligger i ”hyllan” (då den invändigt blir som en låda blir det perfekt att låta sladdarna går där). Drog elen efter väggen till närmaste eluttag. Då det bara är 10w lampor så behöver man inte någon elkille toll detta. Vi fällde även in belysningen på sista hyllan, mot golvet. Ursnyggt att ha spotlights mot golvet.

När detta var klart lade vi på ovandelen. Alla delar skruvade vi ihop och limmade. Men tänk på att försänka skruvarna. Det innebär att man tar en lite större borr precis där skruvhuvudet ska ligga och på så sätt så åker skruvhuvudet ner i MDF skivan och syns inte som det annars kan göra om man inte gör så.

Sedan så slipade vi och spacklade allt så det vart jämt och fint. Målade sedan hyllorna i samma färg som väggarna, men ovanpå hyllorna så la vi en vattenbaserad högblank lack så att vi lätt kan torka av hyllorna.

Detta kostade oss inte mer än ett par tusenlappar och tänk så fint det blev. Och det är inte heller mycket bokhylla man får för den slanten om man skulle köpa en färdiggjord i affären.Mycket av våra prydnadssaker kommer från Asien. Tofsarna kommer från Decor The Future. Oj vilka snygga tofsar de har. 🙂

Hoppas ni gillar tipsen, och har ni några frågor så är det bara att fråga så ska vi svara så gott det går.

Kram

Thomas & Patrick

Ja visst är det sjukt snygga hyllor. Jag ska bygga sådana i vårt nya hus. Vet precis vart jag ska ha dem och det kommer bli så läckert.

Ha det nu så bra allesammans!

Kram

/Laila

 1. Skriv din kommentar här!
  Begåvade killar! Mer kommer vi att få se.

 2. Niica skriver:

  Skiiiitsnyggt!!! ;))

 3. riktigt snyggt jag har velat ha någon snygg bokhylla länge men har inte riktigt hittat någon 🙂 Tack för tipset !

 4. M skriver:

  Åh, verkligen skitsnyggt!
  Är inte heller så mycket för ”vanliga bokhyllor” men denna var ju kanon.

 5. Coquina skriver:

  Snygga hyllor, älskar spottar! Ha så skoj i USA!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..