ANNONS

Valet närmar sig…

/

…och debatterna avlöser varandra i TV och radioprogram. När jag nu har suttit och tittat på lite olika program om detta så är det en sak som jag blir så irriterad över och det är SVT´s utfrågningar av partiledare. Där sitter en kvinnlig och en manlig programledare och det är så ofta som den kvinnliga programledaren avbryter den partiledare som är där för kvällen när han/hon just är mitt uppe i att svara. Många frågor är väldigt svåra och komplicerade och kräver ett lite längre svar, men istället så hetsar programledaren på och avbryter med motargument istället för att de får prata till punkt. Det är ju inte en tävling om vem som får prata mest, programledaren eller partiledaren? Det är heller inte en tävling om vem som som får in flest syrliga och vassa motargument till partiledaren. Visst är det viktigt och bra att man är kritisk hela tiden, men låt dem tala till punkt först. Jag blir bara stressad av att titta på detta då man märker att partiledarna stressar fram sina svar så de hinner säga så mycket som möjligt innan de blir avbrutna. Och framför allt frustrerad över att jag märker att det finns mer bakom dessa korta svar på frågorna som aldrig får programtid att utvecklas.

En annan sak som jag inte gillar och som jag tycker har blivit värre för varje år är när det är debatter mellan de olika partierna är att de hela tiden ska kasta skit på varandra. -Det är ert fel att det är så eller så. -Ni gjorde fel med det och det när ni ledde Sverige. -Ni löste detta helt fel.

Varför kan man inte bara säga vad man står i de olika sakfrågorna istället för att svara med att kasta skit på sandlådenivå. Och kanske istället säga att -Ni anser att det här och det där skulle göra det eller det bättre, men vi ser så här på den saken istället och tror att man borde göra så här och så här istället.

Men en sak som jag tycker är jättebra det lilla jag har hört i alla fall. Det är Lotta Bromés radioprogram i P4 där hon har frågat ut alla partiledare. De få program jag har hört i alla fall så har det varit väldigt personligt, sakligt och lite kniviga frågor emellanåt, och man har fått fram budskapet från partiet utan att det har blivit sliskigt och stereotypiskt. Jag ska nog ta och lyssna lite på dessa utfrågningar i repris, för att få lite mer kött på benen inför valet.

Sen känns det så otroligt extra viktigt att rösta detta året och jag hoppas att alla som annars brukar ligga på sofflocken tar sig i kragen och röstar. Och att man då röstar på nästan vad som helst utom på SverigeDemokraterna. Det låter sjukt att säga så, men det är så jag tycker. De får inte komma in i riksdagen, det vore hemskt om det vore så. Så hoppas att alla tar sitt ansvar och går och röstar när det är dags och då INTE på dem.

Oj vad sömnig jag blev nu av att skriva om valet. Det är inte riktigt min grej att snacka politik. He, he! Nu tror jag nog att jag får gå och lägga mig istället. 🙂

Ha det bra!

Kram

/Laila

34
0

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00