Valet närmar sig…

…och debatterna avlöser varandra i TV och radioprogram. När jag nu har suttit och tittat på lite olika program om detta så är det en sak som jag blir så irriterad över och det är SVT´s utfrågningar av partiledare. Där sitter en kvinnlig och en manlig programledare och det är så ofta som den kvinnliga programledaren avbryter den partiledare som är där för kvällen när han/hon just är mitt uppe i att svara. Många frågor är väldigt svåra och komplicerade och kräver ett lite längre svar, men istället så hetsar programledaren på och avbryter med motargument istället för att de får prata till punkt. Det är ju inte en tävling om vem som får prata mest, programledaren eller partiledaren? Det är heller inte en tävling om vem som som får in flest syrliga och vassa motargument till partiledaren. Visst är det viktigt och bra att man är kritisk hela tiden, men låt dem tala till punkt först. Jag blir bara stressad av att titta på detta då man märker att partiledarna stressar fram sina svar så de hinner säga så mycket som möjligt innan de blir avbrutna. Och framför allt frustrerad över att jag märker att det finns mer bakom dessa korta svar på frågorna som aldrig får programtid att utvecklas.

En annan sak som jag inte gillar och som jag tycker har blivit värre för varje år är när det är debatter mellan de olika partierna är att de hela tiden ska kasta skit på varandra. -Det är ert fel att det är så eller så. -Ni gjorde fel med det och det när ni ledde Sverige. -Ni löste detta helt fel.

Varför kan man inte bara säga vad man står i de olika sakfrågorna istället för att svara med att kasta skit på sandlådenivå. Och kanske istället säga att -Ni anser att det här och det där skulle göra det eller det bättre, men vi ser så här på den saken istället och tror att man borde göra så här och så här istället.

Men en sak som jag tycker är jättebra det lilla jag har hört i alla fall. Det är Lotta Bromés radioprogram i P4 där hon har frågat ut alla partiledare. De få program jag har hört i alla fall så har det varit väldigt personligt, sakligt och lite kniviga frågor emellanåt, och man har fått fram budskapet från partiet utan att det har blivit sliskigt och stereotypiskt. Jag ska nog ta och lyssna lite på dessa utfrågningar i repris, för att få lite mer kött på benen inför valet.

Sen känns det så otroligt extra viktigt att rösta detta året och jag hoppas att alla som annars brukar ligga på sofflocken tar sig i kragen och röstar. Och att man då röstar på nästan vad som helst utom på SverigeDemokraterna. Det låter sjukt att säga så, men det är så jag tycker. De får inte komma in i riksdagen, det vore hemskt om det vore så. Så hoppas att alla tar sitt ansvar och går och röstar när det är dags och då INTE på dem.

Oj vad sömnig jag blev nu av att skriva om valet. Det är inte riktigt min grej att snacka politik. He, he! Nu tror jag nog att jag får gå och lägga mig istället. 🙂

Ha det bra!

Kram

/Laila

 1. Skriv din kommentar här!
  Men vad gör vi när ”Kalles Kaviar” reklamen blir anmäld för att vara för svensk???

 2. haha whut? hur kan det stå mitt namn där haha,
  lovar har inte hackat din dator Ann-Britt 😉

 3. Anna skriver:

  Bra att du uppmanar till röstning och att du uppmanar till att inte rösta på Sverigedemokraterna. Starkt, och viktigt. Vi vill inte ha det som i Danmark. Har läst Lena Sundströms bok ”Världens lyckligaste folk” som visar hur det kan gå i ett land om man inte tar avstånd från främlingsfientlighet. Politiskt tycker jag som Stellan Skarsgård: sälj inte ut Sverige – rösta rödgrönt. Jag tror att om vi fortsätter utförsäljningarna av det vi äger gemensamt så får vi det som i USA idag – de har inte hämtat sig från krisen än. http://www.youtube.com/watch?v=YDThMGSfOq4

 4. Ja, särskilt debatterna mellan Östros-Borg och Bodström-Ask var ju mycket pajkastning. Tycker dock utfrågningen av Alliansen ikväll var väldigt bra och givande. Tror INTE rödgröna kan slå det… Bäst var Hägglunds: ”Ja, om Gudrun fick bestämma skulle väl hon förbjuda kärnfamiljen!” Bara för att hon har egna personliga negativa erfarenheter av sin egen misshandlande man har ju de flesta INTE det!!
  Laila, vad ska du rösta på? Har för mig du sagt att du är moderat. Skulle du kunna sympatirösta på KD?

 5. Jolly skriver:

  Ja jag orkar inte höra när de står och bråkar i tv. Men har lyssnat en del genom senaste fyra åren. Det är inte så konstigt att folk väljer att rösta på SD. Att rösta på SD betyder inte att du är rasist. Tacka FRA för att folk ”stänger in sig”. FRA = förhindra terrorist.. jomenvisst… De säger att allt utanför sverige är farligt. Och få gärna fängelse och miljoner i böter för att ladda ner en låt. Men slå ner någon och eller mörda och du kan gå fri. I detta land lönar det sig att vara kriminell. Men ja just det, det är ju synd om brottslingarna. SD behövs!! SD kommer få mellan 6-10%. Jag är inte rasist, men det har fan gått för långt!! Den som säger annat är blind!! Övrig så hoppas jag Moderaterna vinner.
  Detta året kommer bli med all säkerhet det mest spännande val på länge. Och vi kommer ha rekord i valdeltagande. (Tror jag).

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..