Ett boktips…

Idag har jag varit med ungdomsturnén i Borlänge. Jag är borta rätt mycket nu med Motiviationsturnén och föreläsningar så jag passar på att vara hemma så mycket jag kan däremellan. Därför valde jag att åka egen bil så jag kunde åka idag på morgonen istället. På så sätt fick jag lite mer tid med Liam och hann till och med skjutsa honom till skolan. Det är viktigt för mig att jag får den lilla stunden på morgonen med honom om jag sen kommer komma hem sent på kvällen. Vi brukar ha väldigt mysiga pratstunder i bilen till skolan och det känns som den där stunden är en stund bara för oss två. Och jag märker att Liam tycker om den där stunden vi har tillsammans för det är oftast då det kommer massa tankar och frågor om funderingar han har.

Då jag hade några timmars bilkörning så hade syrran gett mig en talbok att lyssna på när jag körde iväg. Jag läser nästan aldrig böcker, känner att jag inte hinner och att jag inte har ro att sätta mig ner och göra det. Dessutom måste de böcker jag läser vara spännande och jag måste bli fast från första sidan. Det är inte många böcker som är så. Sist jag läste en bok som verkligen fick mig fast var Davincikoden. Så då förstår ni hur illa det är. Men den här boken jag fick verkade faktiskt rätt bra måste jag säga. Smart av syrran att lura mig så där. Det är en bok som heter ”Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann”. Jag har ju då inte läst färdigt den men jag måste ändå säga att den har fångat mitt intresse. Lite lagom spännande och lite rolig. Men framför allt så är det en nästan osannolik historia. Lite av en svensk Forrest Gump. Så långt som jag har hört nu så kan jag rekommendera den. Men då jag inte vet hur resten är kan jag inte ansvara för det. Fast det känns som att det kommer fortsätta vara bra. Linda säger i alla fall att det är en väldigt bra bok så jag får väl lita på henne då. 🙂

Är det fler än jag som inte har ro att läsa böcker annars? Jag har så himla många saker att göra hela tiden så när jag väl har det lugnt så är det inte precis en bok jag längtar efter. Då längtar jag efter att vara med min familj, eller efter att se en skön film eller faktiskt, bara sova. Det är man inte bortskämd med sen den dagen man fick barn. Inte jag i alla fall. Det är också en sak jag tänkt på. Innan jag fick barn så sov jag mycket mer, och hade ett behov av att få sova mer. Men efter jag fått barn så sover jag av naturliga själ mycket mindre, men jag verkar inte ha lika stort sömnbehov som jag hade tidigare trots det. Kroppen vänjer sig väl antar jag, men konstigt är det ändå.

Ha det bra allesammans!

Kram

/Laila

 1. Maria skriver:

  Ja, jag kunde inte låta bli & lägga en kommentar, eftersom jag är bibliotekarie… Jag jobbar på ett skolbibliotek och hinner inte läsa så mkt vuxenlitt. Därför lyssar jag på ljudböcker till och från jobbet! Ett hett tips är Lilla Stjärna av John Ajvind Lindqvist, Marie Jungsteds böcker har jag lyssnat på… Ha det så bra! Kram Maria

 2. Karin skriver:

  PS Glömde säga att jag gärna följer idol. Bra underhållning! Laila och de andra i juryn är kanonbra.

 3. Karin skriver:

  Byt ut en del filmtittande mot böcker. Böcker ger något annat. Men vanans makt är stor så det gäller att etablera en vana, och det kan ta tid. Efter det kan man inte sluta med bokläsande. Jag däremot har svårt för videofilm-tittande hemma, kan inte sitta koncentrerat så länge. Konstigt nog går det mycket bra på bio, så det går jag på ganska ofta. Mitt recept är alltså böcker hemma och film på bio. Men ett liv utan bokläsande är fattigt! Fast det fattar inte folk som inte läser.

 4. Ett litet pocketboktips: ”Lyckan, kärleken och meningen med livet” (Eat, prey, love) av Elizabeth Gilbert. Du har säkert hört talas om den, internationell bästsäljare med över 4 milj sålda böcker i USA. Den är lättläst och tänkvärd. Handlar om en kvinnas inre och yttre resa via Italien, Indien och Indonesien och kommer snart på bio med Julia Roberts. Kan tänka mig att den skulle vara din typ (även om det inte är en deckare…). Ge den en chans!
  Ang. sömnen tycker jag absolut du ska sikta på att få ca 8 h/natt. Det vill hjärnan ha om den får bestämma! Nu när Liam är så stor borde väl inte det vara nåt problem. Du ser faktiskt lite trött och sliten ut på Idol-uttagningarna…

 5. Simone skriver:

  Ljudböcker är bra skit – då kan man ju som sagt göra saker under tiden, som till exempel powerwalka, som jag brukar. Eller ja, brukar och brukar, men när jag väl lyssnar på ljudböcker, då alltså.

  Jag är för rastlös för att läsa böcker. Tyvärr, kan jag känna ibland. Jag skulle behöva sitta ner och bara göra EN sak och med ETT fokus. OCh vad kan egentligen vara bättre än en sådan stund?

  Puss och kram

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..