ANNONS

Hösten är här…

/

Ja nu är det ingen tvekan om att hösten är här. I alla fall här utanför Stockholm där jag bor, för här har det spöregnat precis hela dagen. Lägg dessutom till en härlig sidovind så har ni minst två anledningar till att inte vilja sticka ut ens näsan utan för dörren på hela dagen. Nu är det då kanske någon av er som tänker hurtigt och käckt att det finns inga dåliga väder bara dåliga kläder. Det är mycket möjligt, men faktum är att jag är inte riktigt typen som trivs i ett par gummistövlar och regnjacka. Jag är inte en påhittig utomhus/skogsmullemamma. Nä jag är en påhittig inomhusmamma istället. Jag trivs vid sådant här väder väldigt bra inne och har inga problem att hitta på roliga lekar eller andra roliga saker att sysselsätta sig med. Dessutom är det väldigt mysigt att en dag som denna då hela familjen är ledig spela spel eller kolla på film tillsammans som man kanske inte hinner annars.

Nu låter det kanske som att jag inte alls gillar hösten. Tvärtom, jag älskar hösten. Älskar när det är soligt, tio grader varmt och löven lyser gula och röda. Luften känns så fräsch och krispig då. Då älskar jag hösten, inte när det spöregnar från sidan. Något annat som är underbart med hösten är att det blir mörkare på kvällarna. För då tänder jag upp hemma med massa levande ljus. Ju mörkare det blir desto mer ljus har jag tända. Jag älskar det och tycker att hemmet känns mycket mysigare och mer harmoniskt med tända ljus. Då jag älskar ljus så mycket är det ofta det jag brukar fynda när jag är i USA, där kan man hitta många fina ljus. Sedan har jag några inredningsbutiker i Stockholm där jag också brukar köpa ljus. Jag brukar ha många ljus på någon fin silverbricka eller i fina ljusstakar. Byter gärna utformning efter humöret också. Det har gått så långt med detta nu så när mina syskon frågar mig vad jag önskar mig i födelsedagspresent eller julklapp så brukar jag säga att jag önskar mig fina ljus. Så tråkigt att önska sig, jag vet, och det har jag fått höra från mina syskon också. Men det är ju verkligen en present som garanterat kommer användas, så för mig är det inte alls tråkigt.

Imorgon är det valdagen. Jag hoppas att alla ni som läser min blogg och som har rösträtt kommer att gå och rösta imorgon om ni inte redan har gjort det. Det spelar egentligen ingen roll vad du röstar då vi alla har våra olika åsikter om vad som är bäst för Sverige. Huvudsaken tycker jag är ATT man röstar. Och vet man inte vad man ska rösta på så kan man ju faktiskt rösta blankt. Det är många länder i världen där man inte alls har möjlighet att påverka vem som skall leda och styra det land som man lever i. Och därför är det ännu viktigare tycker jag att man ska utnyttja sin rösträtt. Hoppas därmed att detta ät året med minst antal ”soffliggare”.

Ha det nu så bra allesammans! Kryp nu upp i soffan under en filt och tänd lite ljus och skapa lite eget höstmys där hemma. Det är rätt härligt att höra regnet, så länge man sitter inne och har det varm och gott.

🙂

Kram

/Laila

8
0

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00