Mysig familjemiddag!

I torsdags så var vi hembjudna till Niclas bror Linus och hans fru Jessica på middag. De hade bjudit hem alla sina syskon med barn och det sååå mysigt. Det var också jättekul att vara hemma hos dem i deras nya hus igen och se hur de har kommit i ordning. Niclas, jag och Liam var där. Niclas andra bror Peter hade också kommit liksom Pernilla och hennes barn Bianca, Benjamin och Theo. Och självklart var ju Linus och Jessicas lilla Linn och Collin där med. Härligt att träffas alla syskon så där, och mycket folk blir det. Jessica och Linus hade fixat jättegod mat och smaskig efterrätt.

Linn, Liam och Theo…
Peter, Pernilla, Benjamin, Bianca, Liam och Jessica hugger in på efterrätten…
Pernilla, Liam och Jessica…
Bianca, Benjamin och Pernilla.

Måste berätta om en sak som jag såg nyligen. Det var mitt på dagen på Åhléns restaurang i stan, så kommer det en gammal dam in. Väldigt finklädd med hatt, guldbrosch och handskar. Hon köper sig en liten flaska vin, en sådan där miniflaska som är ungefär ett glas. Sätter sig vid ett av borden och sitter och smuttar på sitt vin. Och jag kunde inte låta bli att titta på henne, hon var så gullig. Jag älskar gamla tanter och särskilt sådana tanter som klär upp sig och ger sig ut på stan för att vara bland andra människor. Denna damen var en sådan fin, härlig dam. Det fick mig att börja tänka på när jag själv blir gammal. Om jag blir riktigt gammal så vill jag också vara en sådan fin dam som klär upp mig för att gå ut på stan, sätter på mig hatt och handskar. Och går in på en restaurang och beställer ett glas champagne eller ett glas vin. Men så när jag satt och tittade på den här fina damen så blev jag också lite ledsen inombords. Tänk om hon satt där ensam och kände sig också alldeles ensam. Då blev jag nedstämd och ångrar efteråt att jag inte kom fram till henne och sa nåt. Men samtidigt så dumt det skulle ha blivit. Hon kanske inte alls kände sig ensam. Han kanske satt och väntade på sin ännu piffigare väninna som straxt skulle komma in genom dörren för att berätta om sin senaste resa till Florida och om alla 80-åriga grabbar som hon träffat där. Så var det nog när jag tänker efter….

Den fina damen…

Ha det bra allesammans!

Kram

/Laila

 1. Ena skriver:

  HAHA ganska kul att man kan tänka så lika i samma situation. 🙂 älskar gamla tanter som tar för sig och känner sig starka 🙂

 2. Johanna skriver:

  Precis så där har jag också tänkt flera gånger! Men som du säger de kanske har ett jätte mysigt liv och gick ut själv och tog ett glas vin för att njuta av tiden av att vara just ensam. Vem vet?!

 3. Du verkar vara en superfin och trevlig tjej.
  Om man vill kontakta dig genom att skicka mail, hur gör man då?

 4. Så mysig familj du fått Laila…säkert hade du egen mysig innan,men nu utökat den då*L*
  Underbart med familjmiddagar kan jag tänka, jag som inga syskon har. Kan sakna det i bland nu.
  Föräldrar o kusiner finns,men inga syskon.
  Sitter här o slappar o lyssnar på min favvomusik nu.
  Din mans Plommon cd. Så bra så tycker jag.
  Ha en underbart fin söndag. Kram

 5. Simone skriver:

  När det gäller Personuppgiftslagen och publicering på Internet är det i första hand publicering av bilder i marknadsföringssyfte som inte är tillåtet utan inhämtande av samtycke från personen på bilden (Lagen om namn och bild i reklam). Är bilden däremot publicerad i till exempel ett redaktionellt, dokumentärt eller journalistiskt sammanhang är det tillåtet, såvida bilden (eller skriftlig info om personen) inte är kränkande. Men visst, det är alltid schysst att be berörd person om tillåtelse oavsett i vilket sammanhang det gäller, men det är inte straffbart att inte göra det.

  Följande gäller:

  Bloggar:
  En blogg innehåller typiskt löpande text och eventuellt bilder. Publicering av personuppgifter i löpande text på en webbsida är i princip alltid tillåten så länge man inte kränker den som uppgifterna avser.

  Läs mer här:
  http://www.datainspektionen.se/lagar-och-regler/personuppgiftslagen/publicering-pa-internet/

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..