Brrrrrrr…. så kallt!!!

Fy ***** vad kallt det är! Vem hade kunnat tro att det skulle vara så här kallt och snö redan i november. Jag hatar verkligen att frysa. Fy, vad jag hatar att frysa!!! Så det är inte så kul när det blir så här kallt. MEN en sak som jag hatar ännu mer än att frysa är vädret så som det brukar vara i november och december. Grått, rått, kallt, slaskigt och mörkt. Men nu när snön kommit och det dessutom blivit så pass kallt att snön ligger kvar så blir tillvaron plötsligt mycket ljusare. Då kan jag säga att jag älskar vintern!!! Men jag hatar fortfarande att frysa. Men det spelar liksom ingen roll, för så länge jag slipper det gråa slasket och det mörka och råa så tar jag gärna att det är kallt.

Som i morse till exempel. Det var så in i baljan kallt när man ställde sig och skrapade bilen och skjutsade Liam till skolan, mörk och kallt. Men så värmdes bilen upp eftersom på vägen till skolan och det blev ljusare och ljusare. Inte ett moln på himlen och solen strålade sedan. Det var vitt överallt och det riktigt gnistrade om hela stan. Så underbart! Då är det bara att pälsa på sig varm vinterjacka, mössa och vantar och varma skor så är det bara att ge sig ut och lapa lite sol. Jag tror att om man bara passar på att vara ute en liten, liten stund när det är så fint väder och snön ligger och gnistarar ute så blir man så mycket piggare och friskare. Det känns så i alla fall. Man får en riktig energiboost av solen då.

Ja, så jag tycker faktiskt att det är rätt mysigt när det är så här kallt. Men man kan ju också få lite förmycket av det goda. Hörde nämligen på nyheterna att det ska bli upp till 20 minusgrader här i Stockholm. Brrrrrr…. det är kallt det! Det var kanske lite väl att ta i Farbror Vinter! Men något som gjorde mig glad var att det verkar som att snön kommer nog ligga kvar ett par veckor till, kanske ända fram till jul. Och då är det den bästa december som jag kan minnas sedan jag var liten. Härligt!

Sen finns det ju massa saker som inte är så bra, höga elpriser, tåg som inte funkar, risk för att halka och bryta armar och ben med mera. Men det får man väl lösa allt eftersom det kommer. Idag var det nog ingen kul dag att åka tåg, med tanke på alla som satt strandade. Det är märkligt att SJ´s krishantering och handlingsförmåga är så långsam. Men är det någon som är förvånad? Inte jag i alla fall.

En sak som är lite kul är att vi sista dagarna haft en liten gäst på vår tomt de senaste kvällarna. Ute på vår tomt har nämligen en älgtjur stått och glott några kvällar på rad. Kanske 6-7 meter från fönstret, så nära har han ställt sig. Men det har varit för mörkt varje kväll att kunna ta någon bra bild. Han bara står där och glor. Märkligt. Han fryser kanske, eller så är han hungrig. Så jag ska nog slänga ut lite äpplen och morötter till honom. Det vill han kanske ha. Ska se om han kommer tillbaka och om jag kan få en bra bild som jag kan lägga upp.

Nä nu ska jag ta på mig raggsockarna pch krypa upp i soffan och mysa lite och dricka en kopp te. Imorgon är det full fart igen med allt möjligt.

Hoppas att ni har det bra i kylan och hittat nåt varmt ställe att kura ihop er på.

Varm  kram

/Laila

 1. Carro92 skriver:

  Haha Laila, det är kallt men skönt att ÄNTLIGEN fått känna av en stark kyla igen 😀 Har längtat som bara den !! 😀
  Hoppas hoppas hppas att du kommer till Kalmar snart 😀
  Kram

 2. Annica skriver:

  Snälla , söta rara fru Wahlgren kan du inte be din käre make om receptet på er favouritsås. Den m citron, chili mm, Liams favvo. Låter så mumsig, och nästan nyttig.

 3. – 20 grader har vi redan haft i Finland, det kan jag lova är kallt! =)

 4. Hanna skriver:

  Hej Laila, för det första måste jag börja med och säga att jag gillar dig grymt mycket som person för att inte minst tala om din kollektion! =)

  Jag har nu ett arbete i skolan inom Internationell handel där vi ska välja ett företag/produkt och skriva lite om. Jag undrar om det finns någon möjlighet att man kunde få ställa lite frågor till dej angående Rock by Sweden? Hör gärna av dig snart isf då arbetet ska vara inne nästa vecka. Skulle vara evigt tacksam om detta gick bra! =)
  Kram Hanna

 5. Hihi 😉 jag hatar också att frysa, verkligen men fördel med kyla är att man blir pigg och att solen ofta tittar fram när det är som kallast. Inget ont som inte har något gott med sig..

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..