Jag hatar telefonköer!!!!

Nu är jag riktigt irriterad så det nästan kliar över hela kroppen, ja riktigt förbannad är jag rent ut sagt. Och nu ska jag förklara.

Om en vecka flyttar jag och Niclas in i vårt nya hus. Inför flytten är det några saker som man måste fixa. Kolla elavtal, adressändring, anmäla sophantering och orda med tv och bredband. Idag har jag och Niclas försökt oss på att ordna så att vi lagom tills då vi flyttar in kommer ha fungerande tv. Och i huset kommer vi att ha tre tv apparater. Då vi kommer ha någon form av tv-box är vår önskan också att vi skulle kunna se på de olika tv-apparaterna samtidigt om det behovet skulle finnas och att man då kan välja vilket program man vill på alla tv-apparaterna. Helst vill vi ju inte ha tre olika boxar, en till var tv, utan vi tänker som så att kan man landa på månen så måste man ju kunna lösa detta med en box till alla tre apparaterna.

Det enda sättet att ta reda på detta är ju att ringa de olika företagen i fråga. Och då börjar skiten! Det börjar med att man kommer till en röststyrd växel som säger: För telefoni tryck 1, för bredband tryck 2, för television tryck 3 eller nåt liknande. Så trycker man: 3.

Då kommer nästa: är du redan kund hos oss, tryck 1, har du frågor om fakturor tryck 2, har du frågor om vad som helst utom ditt ärende som det gäller just nu tryck 3, bla, bla, bla…… tillslut vill du bli ny kund till oss tryck 78. Så gör jag det. Då kommer nästa, tryck in ditt telefonnummer så kan vi enklare hjälpa dig, trycker in mitt telefonnummer.

Nästa fråga, säg vad ditt ärende gäller, jag talar till svararen: tv-box! Då säger rösten tillbaka: ursäkta jag uppfattade inte frågan, var god säg den igen. Tv-box!! Ursäkta, menade du bredband? TV-BOX!!!! Du har frågor om Tv-box, du kopplas vidare till vår kundtjänst. För närvarande har du plats 72 i kö och vi har 1 handläggare till vår tjänst, men vi svarar på ditt samtal så fort vi kan.

Det ringer, ringer och ringer, sitter i kö kanske 30 minuter. Tillslut är det min tur, berättar om mitt problem och då säger man: Nämen du ska inte prata med den här avdelningen då. Jag ska koppla dig vidare till min kollega. Ok, säger jag. Men inget händer, telefonen är död. Jag har kopplats bort. Helvetet!!!!

På det igen!

För telefoni tryck 1, för bredband tryck 2, för television tryck 3. Är du redan kund hos oss, tryck 1, har du frågor om fakturor tryck 2, har du frågor om vad som helst utom ditt ärende som det gäller just nu tryck 3, bla, bla, bla…… tillslut vill du bli ny kund till oss tryck 78. Tryck in ditt telefonnummer så kan vi enklare hjälpa dig. Nästa fråga, säg vad ditt ärende gäller: tv-box! Ursäkta jag uppfattade inte frågan, var god säg den igen: Tv-box!! Ursäkta, menade du bredband? TV-BOX!!!! Du har frågor om Tv-box, du kopplas vidare till vår kundtjänst. För närvarande har du plats 72 i kö och vi har 1 handläggare till vår tjänst, men vi svarar på ditt samtal så fort vi kan.

Nu kö i bara 28 minuter. Tillslut är det min tur igen, berättar om mitt problem till en annan person och då säger man: Nämen du ska inte prata med den här avdelningen då. Jag ska koppla dig vidare till min kollega. Ja, men varför finns inte det alternativet på er telefonsvarare för, hur ska jag välja för att komma rätt undrar jag???? Du har valt rätt säger man då, men jag måste ändå koppla vidare dig. Men förra gången kopplades jag bort när ni kopplade vidare mig säger jag då. Oj, det måste blivit ett tekniskt fel säger man då i växeln, det kommer inte hända igen. Ett ögonblick bara! Klick! Bortkopplad igen…. Nu börjar jag bli riktig j**la sur. Men vi måste ju fixa detta

Så dags att ringa igen.

Telefonsvarare, alterantiv 1, 2, 3. Trycker, trycker, TV-BOX!!!!! Fingrarna är ömma nu av allt tryckande, öronen värker från värmen av mobilen. Strålning, hur var det nu med det där med strålning från mobiler, var det farligt.

Kö i 28 minuter, man hinner tänka mycket. Borsta Liams tänder, natta honom. Puss älskling, godnatt, mamma älskar dig. Käka en macka. Kommer äntligen fram igen! Drar hela grejen igen, man vill koppla vidare mig! NEEEEEEEJ!!! Nästan skriker jag. Jag kan inte vara med om detta igen. Hur behandlar ni oss kunder egentligen. Så här kan det inte rimligtvis gå till frustar jag ut genom näsborrarna. Kvinnan på kundtjänsten säger då snällt att jag haft en väldig otur och att det inte kommer hända igen. Ok, säger jag koppla vidare, uppgiven och trött. Klick. Borta igen.

Då ringer telefonen. Hej, detta är från XXXX ni knappade in ert telefonnummer när ni använde vår telefonikundtjänst. Nu skulle jag bara vilja ställa några korta frågor till dig för att göra en enkät på hur du upplevde våra tjänster. Klick. Jag la på!

Känns det igen?

Få se om jag orkar med den här cirkusen igen imorgon istället. Nu går jag och lägger mig!

Godnatt!!

/Laila

 1. Sandra skriver:

  Läste detta inlägg nyss. Vet inte vilket företag detta var men numera kan man ju lätt fixa sånt här direkt på nätet. T ex på ComHem så väljer man bara vilket alt. man vill ha och fyller i sina uppgifter. Sen går det ju att MEJLA!! Om man skulle behöva komplettera med nån fråga etc. Detta gör jag alltid och man får svar relativt snabbt, ofta utförligt. Jag sitter ALDRIG i några onödiga telefonköer, trodde det hörde -80/-90-talen till… 🙂
  Sen, varför ringer du från mobilen och inte din fasta telefon?? Eller har ni ingen? JA, MOBILER STRÅLAR VÄLDIGT MYCKET!! Det är självklart inte bra att sitta i timmar med den tryckt mot örat. Och du pratar säkert mycket som det är redan. Hjärntumörerna ökar av nån anledning… Om 20-30 år får vi kanske en epidemi till följd av 2000-talets mobilpratande…

 2. Lars skriver:

  Köper man boxarna i affärn lägger dom upp abbonemanget direkt o man väljer kanaler. Tror inte korthållaren på tvn ger HD, sen måste ni ju ha en Philips tv med Ambilight, man kan inte va utan sidoljuset i färg, ögonen mår bättre så att säga. Hoppas ni får en fin jul in the house.

 3. Johanna skriver:

  När du blev bortklickad, la du på luren direkt då eller väntade du en stund?? För grejen är den att jag TROR att jag har kommit på att de inte alls klickar bort en utan att det bara hörs ett klick när man väntar på omkopplingen och att det låter precis som om samtalet avbryts.

 4. patrice skriver:

  HAHAHAHAHAHA klockrent gjort Laila!!! Tråkigt bara att det får lov att gå till så…hoppas att det löser sig för er.

  Kram Patrice

 5. Rebecka skriver:

  Åh inte bara jag som blir bortklickad hela tiden!! efter flera timmar gav jag upp så fick min kära mamma fortsätta!
  Måste bara säga att jag älskar din blogg och digg som person, du är så underbar även fast jag inte känner dig!
  haha här som jag bor nu (typ soc skit) dom säger hela tiden att jag ska sluta beundra dig så mycket:p haha men du är verkligen superbäst:)
  ha de bäst
  // Rebecka

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..