Så mycket för traditioner…

Tidigare idag skulle jag och Liam klä granen. Jag kommer från en familj där vi inte varit så strikta vad gäller våra jultraditioner, vi har alltid varit öppna för lite nya inslag i julfirandet. Men några saker tycker jag ändå om att hålla på och det tex att man ska ha julgran om man firar jul hemma. Det blir ju så mycket mysigare då. Och så tycker jag att det är något härligt att göra tillsammans med hela familjen eller med barnen. Och så har jag några andra sådana där småsaker som jag gärna vill att vi ska göra varje år även om det inte står skrivet i sten att det måste göras. För på något sätt så tycker jag att det är viktigt att ha lite traditioner. I alla fall för barnen när de växer upp. Jag har inget bra och fyndigt eller smart argument just varför detta skulle vara bra, men det bara känns så.

Jag fick klä granen ensam...

Och nu då när vi skulle klä granen så såg jag fram emot det väldigt mycket. Stå där och pyssla tillsammans med min son och ha en härlig stund tillsammans bara han och jag. Det började ju bra. Men sen efter bara en liten stund så tröttnade han och smet iväg och satte sig och spelade tv-spel. Jaha! Så mycket för den traditionen. Vad ska man göra. Man kan ju inte tvinga ungen att stå där och njuta av att klä granen. Uppenbarligen så tyckte han inte att det var lika kul som jag. Däremot så älskar Liam andra traditioner som vi har så det gör inte så mycket. Men tråkigt var det i alla fall. Så jag fick klä granen färdigt helt själv.

Så här blev granen när den var klar...

Efter det åkte vi till IKEA, igen! Ja det har varit många vändor dit den här veckan. Det finns alltid småsaker som man behöver. Där köpte vi en palm till Liams rum. Han är just nu hos sin pappa för att fira jul lite tidigare med honom. Och när han kommer tillbaka sedan så ska jag innan dess ha klätt palmen med julgranslampor. Det tror jag att han kommer tycka jättemycket om. Sen när julen är slut så är det ju bara att ta bort lamporna om man vill så är det bara en vanlig palm. Men vill han ha kvar dem går ju det bra med.

Annars har resten av dagen gått åt att planera maten inför julafton. Vi har nu delat upp vad alla ska ta med sig. Blir mycket lättare så att alla ansvarar för en viss bit, så slipper man slita som ett djur dagarna innan jul. Nu blev jag lite nyfiken. Hur brukar nu göra på julafton, vad äter ni för nåt gott. Har ni något annat på ert julbord förutom de traditionella rätterna. Kan ju bara kul att lägga till något nytt i år. Så skriv gärna och berätta.

Ha det så bra!

Kram

/Laila

 1. Sara skriver:

  Hej Laila!! Vi har bara det vanliga på vårat julbord i år men när jag var på Grand med mina tjejkompisar och såg stenmarck så åt jag en jätte god skaldjursallad med musslor, räkor,kräftstjärt dvs bönor osv! Suveränt god! 🙂 Sen e aldrig Chokladmousse fel till efterrätt 🙂 <det e supergott 🙂

  Kram sara

 2. Zizzi skriver:

  Min man är från Finland, där olika sorters ”lådor” är ett måste. Men den enda lådan vi har på julbordet är ”morotslåda”, det är SUPERgott!

 3. Yvette skriver:

  Det som gör hela julbordet är lätt svampomeletten. Så himla gott!

  Jag är egentligen inte så mycket för traditioner, men det är skönt att ha någ som stannar detsamma genom åren. Tror att det kan vara skönt ifall nåt händer och allting blir kaos, så finns det ändå nåt som är som det brukar. Som man är van vid.

 4. Marie skriver:

  Eftersom min sambo kommer från Norge och jag har finska föräldrar så har vi pinnekjött på julbordet, torkad fårkött, får rullad, ribbe med svål, revbjenspjäll med svål, från finska sidan så är det olika lådor, leverlåda, mums, det är kålrotslåda, morotslåda, skinka, köttbullar och prinskorv….lax, sill….

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..