ANNONS

Matdilemma….

/

Som de flesta vet så är det väldigt fet mat här i USA. Det man ser på TV om all fet mat och överviktiga människor stämmer verkligen. Men de senaste åren som jag varit i USA har jag faktiskt mest varit i LA och i New York och där är maten mycket bättre rent generellt. Kan kanske bero på också att det bor väldigt många människor där som tänker lite mer på vad de stoppar i sig också. Jag vet inte men det syns tydligt när man är där i alla fall. Så på något sätt har jag väl slutat tänka på att maten är så fet i USA eftersom det nästan alltid i LA finna nyttiga och hälsosamma alternativ till all den feta maten.

Men här i Orlando är det nästan omöjligt att hitta några restauranger som inte har fritterat allt eller där allt dryper i fett eller där en portion skulle mätta en hel normal svensk familj. Då vi dessutom mest varit på olika turistattraktioner från morgon till kväll så har ju alternativen inte varit så många att välja på. För på dessa områden och till och från dem från hotellet finns det mest bara snabbmat eller restauranger som är lite mitt emellan snabbmatsrestauranger och vanliga restauranger. Och då kan man ju säga att maten inte är så ”nyttig” och ordet sallad finns nästan inte. Så det är bara att glömma det.

Och vi ska inte tala om barnmenyerna. Om man tycker att det är onyttigt och fett för vuxna så är det nästan ingenting mot vad barnmenyerna är. På vart enda ställe så är allt på barnmenyerna på ett eller annat sätt friterat. Det är faktiskt helt sjukt. Så jag vet inte om man ska berömma sitt barn för att han är duktig som ätit upp all maten på tallriken när man egentligen ser att det är rena giftet man serverar honom. Eller ska man berömma honom att han är duktig för att han inte vill äta upp sin mat för att han själv tycker att den är för fet? Ja det är helt sjukt det här ska jag säga.

Macaroni and cheese

Kyckling, friterad…

Pizza

När vi tex var på Universal Studios så var det mer regel än undantag att de barn som man såg där som var normalviktiga var barn från europa. Och sedan fanns det massor av överviktiga barn, femåringar som var nästan tre gånger så stora mot vad de normalt borde vara och som linkade fram flåsandes i värmen. Man blir faktiskt riktigt ledsen när man ser att det är så många barn som redan vid så ung ålder lider av fetma.

Men det är ju som sagt inte så konstigt att det blir så när maten ser ut som den gör. Jag skulle tex häromdagen beställa en korv med bröd. Vad får jag då. Jo en hel långfranska med en korv i mitten som är lika stor som brödet fullt med såser och glafs på. Jag kunde inte låta bli att skratta och fråga om inte detta var en korv för en hel familj, nä det var för en person. Jag åt fem tuggor sedan var jag mätt och fick slänga resten.

När vi var påväg hem en dag såg Liam och jag en sushirestaurang. Vi blev så glada så vi gick genast dit för vi älskar båda sushi. När vi kommer dit frågar de om vi vill se på barnmenyn, och på den fanns det bara friterad mat. Då sa jag nej tack, min son äter faktiskt sushi, han älskar det. Och de tyckte att han var ett mycket märkligt barn. Men så fick vi sedan in vår sushi, och inte ens där var det rätt. Bitarna var väldigt stora och själva laxskivorna var jättetjocka. Och sedan så smakade det väldigt plastigt så det kändes inte alls fräscht. Vi kunde bara äta två bitar var och konstaterade sedan att det var den äckligaste sushin vi ätit. Nä, vi får helt enkelt stå ut ett tag till med maten. Trodde aldrig jag skulle höra från min son att han längtade efter att äta sallad, men det är precis vad han gör nu. Så vi får väl frossa i nyttig mat när vi kommer hem istället.

Liam tog kort på mig…

Liam och jag med fina blommor…

Igår var det en liten grej på hotellet. Det hade en liten tillställning med Hawaiitema med lite uppträdanden och sånt. Så plötsligt vill de som dansade och uppträdda ta upp några barn på scenen och ett av de barnen var Liam. Han ville inte alls men vågade inte säga nej. Så fick han stå där med de andra barnen och så fick de lära sig dansa hula hula och Liam sa efteråt att han tyckte att det var sååååå pinsamt. Men fina girlanger av blommor om halsen fick vi i alla fall.

Det är många som frågat om en artikel som står om mig. Det finns 100 olika orsaker att besöka en gynmottagning för och varför jag gjorde det är en del av mitt privatliv som jag inte har lust att dela med mig av och hoppas också att detta respekteras.

Nu ska vi iväg här på vidare utflykter. Ha det så bra!

Kram

/Laila

19
0

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00