Recept på världens godaste soppa!

Igår gjorde jag en av mina favoriträtter – linssoppa. Det finns många varianter av denna soppan men självklart tycker ju jag då att mitt recept är det enda rätta. Har fått det av min mamma en gång i tiden som i sin tur lärde sig detta när hon bodde i Jerusalem ett par år. Hade tänkt att lägga upp detta redan igårkväll men i nästan ett dygn har det varit jätteproblem med det tekniska här på Mama. Men det verkar som att allt är löst nu och man kan blogga som vanligt igen.

För ca 4 personer gäller detta:

Detta behöver du:

Röda linser

Spiskummin

Curry

Hönsbuljong(tärningar)

Salt

Gul lök

Citron

Hacka en gul lök i små bitar. Häll olja i en gryta så att det precis täcker botten i ett tunt lager och lägg i löken och låt den svettas lite. Häll sedan i ungefär halva paketet med röda linser. Fräs dem lite lätt, smula sedan ner ca 1-2 buljongtärningar, häll i ca 2 msk spiskummin efter smak, en tsk curry och häll sedan på vatten ca 1 liter (det är lite efter smak och tycke hur mycket vatten man vill ha). Låt detta sedan koka i ca 45 minuter. Det ska alltså inte koka så kort tid som det annars brukar stå på paketen på linserna. Linssoppa kan många gånger påminna om ärtsoppa i konsistensen men jag brukar aldrig göra den så tjock, om din soppa är så tjock så skulle jag nog spä ut den, det blir godast så tycker i alla fall jag.

Skär under tiden resten av den gula löken i bitar och lägg i en skål. Dela också på ett par citroner och lägg dem på ett fat.

När du sedan har kokat färdigt soppan så häller du upp den i tallrikar. Till soppan ska du sedan ha den råa löken och citronen. Jag brukar lägga i lite bitar rå lök och sedan så pressar jag rätt mycket citronsaft i soppan och sedan njuuuuuter jag.

Jättegott om man gör på detta sättet och framför allt är detta en superbillig rätt. Ett paket linser kostar runt en tia och med de andra ingredienserna så kanske du kommer undan med en middag till hela familjen för 40-50 kronor. Dessutom räcker det till ännu fler om man skulle göra på hela paketet så klart.

Tack alla ni som har engagerat er och röstat fram vilken av de tre förslagen till en OnePiece som jag hade. Jag kan nog lugnt säga att det var kandidat nummer tre som van överlägset. Så den får det bli. Som jag skrev innan så kommer denna dräkten sedan att auktioneras ut och pengarna går till Friends. Men när den auktionen kommer vara vet jag inte riktigt ännu, men så fort jag vet det ska jag berätta det.

Ha det så bra allesammans!

Kram

/Laila

 1. Nicole skriver:

  Älskar Palestinsk Linssoppa, så himla gott.

 2. Hej.

  Jag tycker att nummer 2 är snyggast!!!!! Hade själv kunnat tänka mig att köpa nummer 2. !!

  //Johanna

 3. Hej jag är lite trött på soppa nu efter ätit det i 8 dagar p.g.a förkylning,men nu gav du ju mig ett nytt recept och det ska jag laga idag.Tack Laila,önskar dig och dina en mys-fredag och en mys-helg,Kramen

 4. Den soppan lät verkligen god =)
  Ska jag absolut testa någon dag. Tack så mycket.
  Fredag idag, härligt, då är det fredags mys.
  Kram och ha det toppen.

 5. Sofia skriver:

  Soppan ser jättegod ut! 😀 och du är jättefin som vanligt 😉
  vad kul att det blev den röda onepiecen 🙂
  massa kramar till dig <3

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..