ANNONS

Eurovision?? Vad tror ni?

/

Ja, vad tror ni om hur det går för Sverige och Erik Saade ikväll? Det var ju på håret att vi inte kom med, sist in i finalen av alla semifinalister. Det är en bra låt men frågan är ju om alla andra u Europa tycker det? En annan låt som var bra var Danmarks. Men när det blir lite ”för” normala och poppiga låtar verkar det inte vara så ofta som det lyckas. Men ibland så händer det. Förra årets vinnare var ju också rätt bra låt. Men hua vad massa hemska bidrag det är med. Som vanligt. Det är väl det som är tjusningen med att sitta och titta. Jag tycker dock inte om att det är två semifinaler och sedan en final. Man hinner tröttna. Jag gillar att det bara är en enda final, då orkar man titta på alla bidrag. Men, men…. Nu får vi hålla tummarna för Erik eller om inte det går bra för honom så får man ju hoppas på Danmark istället.

Apropå Danmark så är min syster med familj på Legoland nu. Och då jag eventuellt funderar på att åka dit med Liam i sommar så har jag bett om en fullständig rapport från henne om lite tips och så. Så hon ska maila mig imorgon så kommer jag lägga upp ett inlägg med hennes tips och saker att undvika för er som också funderar på att åka till Legoland i sommar.

Nu kom jag att tänka på Eurovision igen och kom då på ett bidrag som jag tror är nog ett av det värsta. Och det var faktiskt Greklands bidrag 2002. Förvånande då Grekland faktiskt brukar ha bra bidrag. Kolla in det här, och kolla in deras futuristiska kläder…. 🙂

[youtube RV41KzOYJB8 720 500]

MEN en av de låtar som jag minns väldigt väl från när jag var liten var den här låten från 1987. Israels bidrag med en väldigt ”barnvänlig” refräng. Jag tror att varenda unge gick runt och sjöng på den här låten resten av året. Se om ni också kommer ihåg den.

[youtube yTORbmNueVw 720 500]

Sen har vi ju den här låten också, som var helt underbar när den kom. Och Irland regerade Eurovision några år. Vet att jag dansat en och annan tryckare till den här och varit så där härligt tonårskär.

[youtubeplay id=”RV41KzOYJB8″ width=”720″ height=”500″]

Aaaaaaaaaaaaaa…. 80-talet. Underbart! Fina minnen! 🙂

Och Eurovison var viktigt att följa, man satt där och följde sändningen på TV och sedan så satt man samtidigt och spelade in alla låtarna på kassett från radions direktsändning. För dagen efter ville man lyssna på alla låtar som var bra igen. Det var tider det, innan youtube, spotify och itunes. 🙂

Ha det så bra!

Kram

/Laila

17
0

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00