Hormoner…

Ja, då är det bara att konstatera att det inte bara är min omgivning som märker att jag har graviditetshormoner och med det ett lite häftigare temperament, utan även jag har börjat märka en viss skillnad på mig själv.

Jag brukar ha ett väldigt bra tålamod och det krävs väldigt mycket för att jag ska fräsa ifrån och bli sur. Men nu verkar det som att jag gör det rätt ofta. Min stubin är väldigt kort just nu känner jag. Och de som märker det mest och drabbas mest är ju dem man står närmast och älskar allra mest. Så tyvärr även min son, min lilla älskling.

Min nyklippta älskling…

Liam är som många andra barn i hans ålder lite fumlig och klumpig. Och detta resulterar då i att han ofta spiller, tappar och råkar välta massa saker för att han inte ser sig för eller bara är lite yvig i sina rörelser. Imorse när Liam åt frukost så var det likadant. Han smulade en massa med brödet, han tappade smörkniven full med smör på golvet, han råkade välta glaset på bordet innan han hade hällt mjölk i det. Och hela tiden så hörde jag mig själv att (ofrivilligt) sucka irriterat varje gång han gjorde något. Jag blev mer och mer irriterad kände jag och när Liam sedan tillslut spillde ut massa mjölk på både bordet och golvet så ropade jag till: -Men Liam! Se dig för, var försiktig och tänk på vad du gör!!! (och jag lät nog både lite arg och irriterad på rösten). Då säger Liam till mig så här: -Mamma, du stressar mig! Det är du som gör så att jag spiller mer och mer! -Va, undrade jag då och kunde inte låta bli att le åt sättet han uttryckte sig på. Liam svarade då: -Du suckar så högt hela tiden och ju mer du suckar desto mer stressad blir jag över att inte spilla mer och då kan jag inte kontrollera mig och spiller bara ännu mer! Då kunde jag inte låta bli att skratta högt. Stackars lilla älskling! Vilken dum mamma han har sa jag då, och jag bad så klart om ursäkt och sa att jag ska försöka tänka på att inte göra så något mer. Och så förklarade jag såklart varför jag just nu kanske är lite ”konstig”. Det är inte lätt alltid….

Men Laim är så himla söt måste jag säga. Det är precis som att han har redan nu gått in i storebror-rollen. Han är väldigt mån om att jag och bebisen ska må bra. Om jag kanske skulle råka säga utan att jag tänker mig för att jag har lite ont någonstans så frågar han genast om bebisen mår bra och är orolig för mig. Eller om jag och han är och handlar mat så säger han att han ska bära kassarna med mat för han vill inte att jag ska bära tungt. Han är så himla söt och omtänksam. Gullunge!!!

Idag var min syster här på besök för att lägga om Niclas fot. Hon är ju sjuksköterska i grunden och fick omläggningsordination från sjukhuset. Så idag var det dags att lägga om foten och därför gjorde syrran ”hembesök” hos oss. 🙂

Syster yster gör en sista justering på det yttre förbandet med en van hand :)

Apropå bebisar så öppnade det för ett halvår sedan ett koncepthus för föräldrar på Kungsholmen i Stockholm där man kan köpa kläder, möbler, selar, bilbarnstolar och vagnar till sina små barn. Allt under samma tak. Och på söndag ska de ha en VIP-eftermiddag där vi ska visa upp våra produkter som riktar sig just för mamma och baby från Burt´s Bees. Om ni också vill komma dit så gå in på den här länken och anmäl er  http://www.babyrevolution.se/anmalan-vip/

Läs mer om eventet på deras hemsida, det blir nog ett kul event för alla mammor, pappor och små knattar.

Ha det så bra allesammans!

Kram

/Laila

 1. Sofia skriver:

  Sorgligt med barn som stylas av sina föräldrar på detta vis.Barn ska få vara barn, tycker jag. Synd att hans fina ansikte inte syns mer. Och visst, du kommer svara att ”han ville det själv”. Men visst påverkar vi våra barn mer än vi tror. Slappna av lite. Livet är mer än bara yta.

 2. Agnes skriver:

  Hoppas bara inte Liam tar på sig för stort ansvar, att han kan tillåta sig att vara barn trots att han blir storebror..

 3. Vilken superfin pojk du har! Lika vacker som sin mamma =) Mina barn är oxå i den perioden av livet då armar och ben inte riktigt hänger med i utvecklingen! Då måste vi föräldrar tänka efter =) Liten tröst har det varit för min Alexander att han har fått reda på varför han klantar sig, att han inte alla gånger kan rå för att det blir olycker..

  Ha en solig dag!

  /Camilla

 4. hahha, åh söta Liam:) kan förstå att han blev stressad, skulle också blivit det haha, fast såklart är det kanske inte lätt med hormoner;) kram på dig fina Laila<3

 5. Va söt han är din Liam.
  Till något helt annat Laila. Vi väljer handtag till våra nya innerdörrar och jag tycker att det ser ut som om ni har Hoppe handtag. Men är det Amsterdam eller Berlin?

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..