Uppfräschad mamma!

Idag har jag varit hos min frisör Anna som är helt fantastisk. Jag har färgat och fixat lite. Så himla skönt. Sen så har Anna dessutom behandlat mitt hår med något som heter 04 och som jag även köpte med mig hem. Det är ett spray som gör håret glansigt och reparerar slitet och torrt hår. Har prövat det förut och det har funkat jättebra på mitt hår.Så det kan jag verkligen rekommendera.

Så här ser den ut...

Anna min frisör på Pure!

En liten lustig sak är att jag på sista tiden fått oftare och oftare frågan hur jag ska göra med Idol nu när jag väntar barn. Hur länge jag ska vara borta och så. När jag själv säger att jag inte kommer vara borta så länge, kanske bara en gång MEN att det beror på hur jag och vår baby mår så tittar folk konstigt på mig.

Men själv tycker jag inte alls att det är så konstig. Tänk så här. Nu när det bara är livesändningar med IDOL så jobbar jag med IDOL bara en dag i veckan. Att jag går in och jobbar en eftermiddag och kväll en dag i veckan fastän jag har en nyfödd baby, är det så himla konstigt? Är jag då en så dålig mamma?

Nej, verkligen inte!

Men då kanske folk tror att jag ska försöka spela ”duktig” mamma och både jobba, föda och amma på samma gång.

Nej, jag försöker verkligen inte spela ”duktig” mamma!

För så här är det. För det första så skulle jag aldrig jobba om det inte var så att jag själv och mitt barn mådde bra. Och det kommer vi ju snabbt märka hur det blir. För det andra så har barnet faktiskt en helt underbar pappa som är precis lika kapabel att ta hand om vårt barn som jag. Och om jag dessutom den första tiden bara jobbar en dag i veckan så ser inga som helst problem att vårt barn är med sin pappa de timmarna.

Man pratar så mycket om jämställdhet och att det är så viktigt att man delar på föräldraansvaret. Och faktum är att om det inte hade varit för att jag hade ammat mitt barn så hade det inte spelat någon roll om vem av oss föräldrar som jobbade eller stannade hemma med barnet. Men trots att dessa jämställda viljor finns i samhället så är det många som blir väldigt provocerade av att man som mamma jobbar. Det går inte ihop! Man kan inte äta kakan och samtidigt ha den kvar.

Precis som att det är fullt accepterat för mammor att vara hemma på heltid och inte jobba, så måste det vara lika accepterat att man som mamma gör ett val att jobba i den mån man vill och kan.

När Liam föddes var jag hemma med honom i tre månader. Jag hade en egen firma så jag var ju tvungen att ha vissa möten och sånt i alla fall även om jag var hemma med honom. Men då jag är så lyckligt lottad att ha ett sådant jobb som jag har så kunde jag nästan alltid ta med Liam överallt. När Liam sedan var tre månader så åkte jag iväg med PLAY på en turné över hela USA. Och Liam följde med, det gick hur bra som helst. Varken han eller jag mådde dåligt av det. Och så vitt jag vet så har han inga men av det nu heller. 🙂

Och då man som förälder känner och vet vad som är bäst för ens eget barn och sig själv och vad man orkar med kommer vi lägga upp vårt liv efter vad som passar oss. Och beroende på hur jag och barnet mår den första tiden så kommer det avgöra hur snabbt jag kommer börja jobba igen. För det är det viktigaste av allt, att det funkar för oss, får vår familj.

Ha det så bra allesammans!

Kram

/Laila

 1. Lena skriver:

  Skriv din kommentar här!Bra Laila! jag har en dotter som har sin nyfödda med på föreläsningar på högskolan för att bli färdig distiktsköterska om någon månad och det går toppen!!! Kram

 2. Hej Laila
  Bara strunta i vad folk tycker om vad som är bra eller inte när det gäller att börja arbeta igen efter barnet är fött!! Jag tycker det är strongt av dig att vilja fortsätta vara med i Idol så fort som möjligt efter er bebis har kommit. Och som du själv säger, mår ni bara bra så vad skulle det vara för hinder? Dessutom precis som du skrev, så har bebisen väl en lika fantastisk pappa som kan hjälpa till under de timmar det rör sig om?
  Läste på text Tv att er lille har kommit, så vill passa på att gratulera till er lilla pojke!
  Väntar med spänning på att få se dig i rutan igen..
  ( Ps, själv har jag 4 barn. Och hade jag sett ut som du när jag var höggravid hade jag varit lycklig)

  Lycka till, kram Mille

 3. Josefin skriver:

  Tycker att det är förj*vligt att en kvinna som precis har fått barn ska klassas som ”dålig mamma” bara för att hon vill arbeta lite! Pappan har ju även en viktig roll, men den skjuts undan. Ingen skulle reagera om pappan skulle arbeta direkt efter förlossningen, men blir världens krig om mamman skulle istället arbeta och pappan skulle vara pappaledig!! Synd att det ska vara så tyvärr, vet själv hur det är faktiskt.. jag valde att studera direkt efter förlossningen ( blev mkt distans ) och mannen min skulle vara ledig den första tiden och herre min gud vad kritik jag fick bara för att mannen var pappaledig innan mig! Säger bara en sak; alla ska skita i varandra och sköta sina sysslor själva. Det märkts vilka som har förståelse och vem som inte har förståelse.

  Du är väldigt strång av dig! Stå på dig och skit i andra ( tror nog att du gör det hehe )
  Kramar

 4. Jan skriver:

  Frånvarande mammor tycks bli ett lika stort fenomen (problem) som frånvarande pappor. Att det kommer att visa sig i kriminalstatistiken om 20 år är det ingen som verkar fästa något avseende vid.

 5. Äsch Laila, bekymra dig inte för vad alla andra tycker och bry dig definitvit inte om miner eller annat. Du vet vad som är bäst för dig och bebisen. Precis som du skriver så har ju bebisen en superbra pappa. Jag fick min Konrad för två år sedan och han fick också allt vackert följa med när jag var på ett antal evenemang som jag var tvungen att utföra. Pappa och son satt då och väntade utanför för amning. 🙂 (Även min son har världens bästa pappa). Ingen tyckte att det var märkligt. Alla vet ju vad jag brinner för, och alla vi Idol-älskare vet ju vad du brinner för. Jag är specialpedagog till yrket och borde egentligen veta mycket kring tidig anknytning men en sak är säker; helt vanligt och vettigt förnuft som råder säger att bebisar mår bäst när mamman mår bra! Och så är det ju eller hur. Så bry dig nu inte om vad någon säger, för du är/kommer att bli en helt ljuvlig mamma. Det är jag helt säker på. 🙂

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..