Kors i taket!!!!

Nu har det hänt, något som inte har hänt sedan jag gick i skolan.

JAG HAR BAKAT!!!!!

Jag tror inte att ni förstår hur ovanligt detta är. Om jag säger så här, jag har inte bakat sedan hemkunskapen i åttan. Då förstår ni på vilken nivå jag ligger på i mitt bakande. Visst, jag har gjort en och annan sats chokladbollar, men det räknar jag inte som att baka.

Så idag fick jag bara för mig att det skulle vara lite kul att baka (fråga mig inte varför, hormoner som påverkar kanske) och frågade då Liam vad han ville baka. Vi tog fram den lilla röda boken ”Sju sorters kakor” som min mamma gett mig i ett tappert försök att få mig att blir lite mer ”bullmammig”. Liam fick välja vilket recept han ville och med fasa satt jag och titta på när han studerade varje bild noga och man kunde nästan se hur han smakade efter i minnet och i gommen hur det skulle smaka med alla dessa goda bullar, kakor och tårtor som visades på bilderna. Tänk om han väljer nån schwarzwaldtårta eller liknande. Men det började bra, han valde först att vi skulle göra chokladbollar. Puh! Enkelt! Och det har jag ju faktiskt gjort en massa gånger även med Liam.

Bakstugan är i gång!
Chokladbollarna klara!!
Äkta hemmagjorda chokladbollar! Mums!

Men han skulle få välja en sak till och då väljer han tillslut att göra RULLTÅRTA!!!!

Herregud! Hur ska detta gå!? Men det gick faktiskt väldigt bra. Den skulle kanske inte vunnit något skönhetspris i en baktävling men den blev god även om den var lite kladdig. Liam var jätteduktig MEN jag måste säga att jag är väldigt stolt över mig själv och kände att jag också var minst lika duktig. Som sagt, inte illa för en som inte bakat sedan åttonde klass på hemkunskapen och aldrig förr i hela mitt liv bakat en rulltårta.

Mycket nöjd mamma och son!

Så nu har vi avnjutit chokladbollar och kladdig rulltårta och jag har även hunnit städa upp här efter vår bakbomb. Så nu kan jag med gott samvete slappa framför TV:n.

Imorgon är det åter dags för en fredagsfinal med IDOL, ska bli jättespännande att höra alla igen.

Ha det så bra allesammans!
Kram

/Laila

 1. Johanna skriver:

  Åh, min mormor brukar göra den rulltårtan. Den är helt fantastisk!

 2. tove skriver:

  Hej Laila! Bor ni på peppargränd? Ser ut så! 🙂

 3. Elise skriver:

  Fyfan vad söt du var osminkad! 😮
  och måste bara säga att du var galet skön i gårdagens idol avsnitt… hahaha så klockren var du! goaste dissarna, tror jag dör! 😀

 4. Hahaha, måste vara hormonerna. Jag är inte heller det minsta ”bullmamma” 🙂 men jag skulle ALDRIG våga mig på en rulltårta 🙂 Jag är djupt imponerad 🙂

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..