Hur hård får kritiken vara?

Jag vet att det finns åsikter om hur hård man kan vara mot Idolerna och att vissa är unga och att man ska ta det försiktigt så att man inte knäcker någons självförtroende.
Jag tänkte ge er min syn på den saken.
Jag har jobbat i den här branschen sen jag var 20 år gammal. Jag har själv stått på samma sida som idolerna och velat bli en sångerska sen jag var 15 år, och vet vad det innebär psykiskt.
Det jag vill säga är att jag sett branschen från ett artist perspektiv och fått känna på folkets, tidningars samt managementets piska i en ung ålder, och det är mycket tuffare och hårdare än det jag säger i IDOL till idolerna.
Man får inte glömma att de 11 Idol-finalisterna som kom till fredagsfinalerna var våra favoriter bland 12000 sökande.  Det betyder att vi ser potential i dom, och vill förbereda dom för en artistkarriär. Vi gillar dom annars hade dom inte varit där.
Klarar man inte av att höra det jag har att säga så kommer man inte att klara verkligheten efter idol heller.

Nu kan jag bara stå för det jag själv säger i idol eftersom vi i juryn har olika åsikter.
I fredags var det många som tappade texten och det var bedrövligt.
Hade detta varit på en egen konsert / Allsång på Skansen, så hade den personen blivit utbuad av publiken och lynchad av pressen, det är sanningen.
Nu anser jag att det ÄR ok att tappa texten bara man räddar upp situationen så att publiken inte märker missen. Någon som minns Björn Skifs miss i melodifestivalen 1978?
Det finns 100 olika sätt göra det på, och det där är EN av dom saker som gör dig till en BRA artist. Publiken tror att det är meningen eller märker inget av det.
Det finns inget så jobbigt för en publik att se som när en artist står och skäms på scenen.

[youtubeplay id=”LYoPjN0CbXI” width=”720″ height=”500″]

Ta Linni och Robbin som ex. Jag var inte ens medveten om att Robbin tappade text för han fortsatte att sjunga vad som helst, medan Linni inte ens gjorde ett försök till att underhålla sin publik.
Har man misslyckat så får man vara beredd på att få en rejäl tillsägelse.
Det är inte ett personangrepp utan ett rent professionellt utlåtande och en tankeställare för att bli bättre.
Återigen, hon står där för att vi tror på henne och hon är en av dom 11 som vi tyckte var bäst av 12000(!) sökanden.

Man är inte för ung för att höra sanningen när man börjat gymnasiet och bestämt sig för att man vill bli artist. Det här är ett jobb och ingen lek. Det ska förhoppningsvis betala dina räkningar, boende etc. Det är här och nu du kan få en hjälp på traven med att lyckas med din dröm. Då ska du också kunna ta kritik likväl som det ros vi ofta ger.
Upptäcker man att man inte klarar av det och mår dåligt då är det bättre att ha musiken som hobby och göra något annat.
Som jag skrev tidigare så är tyvärr verkligheten hårdare, vilket man kanske inte ser eller tänker på om man inte lever i den branschen jag gör.
Läs själva hur verkligheten ser ut när pressen sätter tänderna i en, detta är inte lätt att ta om man inte har skinn på näsan!

Klicka här!

 

Ha det bra allesammans!

Kram

/Laila 1. Ruta skriver:

  Skriv din kommentar här!
  så synd med årets idol tycker jag. Dåliga artister, en grinig jury – han Bard vad är det för elak självupptagen person och ni har bytt ut underbara Peter Jide. Nej, tror inte att jag ska kolla mer ……

 2. Amanda skriver:

  GRATTIS TILL BEBISEN! Jag är så himmla glad för din skulle underbara Laila! Jag började storgrina först när jag fick reda på att du hade åkt in till bb och sen ännu mer när jag hörde att du hade fått en liten son.

 3. Ax: men jisses det var nog det dummaste jag har hört på länge!!? Det osar avundsjuka lång väg ! Finner inte ens ord för ett så korkat inlägg..

  Stort Grattis Laila till en liten gosse <3 <3

 4. AX skriver:

  Felet Laila är att ni har gjort ett så ofantligt dåligt jobb när ni har valt ut årets artister… artister??!! kanman ens kalla dom det?, det finns en eller två gultackor där bland, men dom va lixom självklara för vem som helst. Skäms du inet för att du utger dig för att vara nåt du inte är. Du kan inte ett skit om musikbranschen utan tycker och tänker precis som dom andra jury medlemmarna. Den dagen du kommer med nåt eget så kommer jag tro dig, men innan dess vet vi alla att du knullat dig in denna bransch….

 5. siwan skriver:

  MEEEEEEEEEEEEN !!!!!!! SOM MIN KÄRA DOTTER, 9 ÅR, SA : ” DET DUMMASTE FOLK KAN GÖRA MOT EN ÄR ATT INTE VARA ÄRLIG. TÄNK DEJ SJÄLV MAMMA VAD ELAKA MAMMOR Å PAPPOR ÄR SOM INTE ENS KAN SÄGA TILL SITT BARN ATT DE INTE SJUNGER SÅ BRA OCH ATT DE BEHÖVER TRÄNA LITE MER INNAN DE ÅKER TILL IDOL. MAN BEHÖVER JU INTE LÅTA ARG FÖR DET, ELLER HUR MAMMA ? OCH VET DU! JAG SKULLE AAAAAAAALDRIG SKICKA IVÄG DEJ MAMMA, OCH LÅTSAS ATT DU ÄR BÄST NÄR DU SJUNGER SÅ HEMSKT, BARA FÖR ATT JAG INTE VILL GÖRA DEJ LEDSEN. DU SKULLE NOG BLI MER LEDSEN OM JAG BARA LÅTSADES ” Har ni behov av sympati assistans bakom scen, av en ärlig coach, ring Emma 9 år, go å gla, och inte så dum 🙂

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..