Det blev som jag trodde….

….jag hade en något grinig liten pojke inatt.

Kit sov som sagt ovanligt mycket hela dagen igår och jag var ju rädd att det då skulle betyda att han skulle knorra och vara vaken hela natten istället. Någon av er var så gullig och skrev uppmuntrande i kommentarerna att spädbarn många gånger sover bra hela natten också om de sovit bra hela dagen. Jo, man hade ju hoppats på det. Men så blev det inte. Han hade dessutom lite jobbigt med magen, lite gaser och lite sånt. Ja ni vet hur det är, vissa dagar är det lite mer sånt. Och när små bebisar är på det humöret så är de lite extra gnälliga och det tar lite längre tid att komma till ro och vaknar väldigt lätt. En period under natten så vaknade han en gång i kvarten. Då var jag inte så pigg ska ni veta. Men jag sen sov han bra i förmiddags och då fick jag vila ikapp mig lite. Men det är ju så det är med en sån här liten, och vad som gör att man orkar är en gåta. För om jag inte hade haft ett barn att ta hand om och blivit väckt en gång i kvarten så hade jag nog liknat det med något närmare tortyr. Men så är det ju inte nu, man klarar det och väldigt mycket mer därtill. Kroppen är fantastisk! 🙂

Det är många som har frågat om min barnvagn på sista tiden här i kommentarsfälten, vad det är för vagn och vart man kan köpa den. Jag har skrivit om den innan, men den tåls ju att skriva om igen då jag är så nöjd (och Kit med uppenbarligen).

Vagnen heter Orbit baby och den finns på lite olika ställen att köpa, bästa sättet att hitta vart är att gå in på deras hemsida. Klicka här då så hittar du nog. Där kan du se fler bilder också.

Den har en massa finesser, men den som jag älskar mest just nu då jag har liggdelen i är att liggdelen (och sittdelen med) är väldigt lätt att ta av och på, bara med ett enkelt klick. Hände mig senast i när jag var i Täby Centrum och handlade. Då funkade inte ena hissen och jag var tvungen att ta trappan. Då klickade jag bara av liggdelen, sedan fällde jag ihop underdelen bar liggdelen i dess handtag i ena armen och höll den andra under delen i andra och traskade ner för trappan. Lätt som en plätt då underdelen är lätt och blir relativt liten när den är ihopfälld. Men framför allt att man kan använda liggdelen som en vagga när man kommit in i huset i och med ställningen som finns till. En sak till, lätta och enkla höj och sänkbara handtag också. Bra där! 🙂

Sen finns det massa andra finesser med sittdelen också, tex att man kan förlänga den i takt med att barnet växer, den går att vrida på 360 grader. Men framför allt är hela vagnen fri från giftiga plaster. Och det känns väldigt bra tycker jag. Sen finns det massa extrautrustning att köpa till om man känner att man vill ha det med.

Nu hoppas jag på en lite lugnare natt. Där jag får sova kanske två timmar i sträck mellan varven om jag har tur. Håller tummarna! 🙂

Ha det så bra allesammans!

Kram

/Laila

 1. sofia skriver:

  liggdelen är himla snygg och väldigt praktiskt att man kan sätta den på en ställning så den blir användbar som vagga. dock tycker jag inte sittvagnen e alls snygg, ser ju ut som man kör runt med en kontorsstol och inte en vagn.

 2. Lotta skriver:

  Hej!
  Är tavlan målad av Jan Naliwajko? Fin!
  Kram!

 3. Usch, det är verkligen jobbigt när man inte får sova ordentligt. Och det är jobbigt när ens barn har ont. Men vissa bebisar tror jag är lite lättare att ha att göra med än andra, eller så är det inte alls så att man orkar fast det är jobbigt som du säger. Tror det är viktigt att man vågar prata om att ibland är det så jobbigt så man knappt vet vad man ska göra, att man håller på att bli tokig. Jag tycker det är det svåraste jag varit med om att bli mamma, mycket mer krävande än jag trott. Men även så klart mycket mer härligare än jag trott. Men bara såna saker som att amningen inte funkar, eller att barnet inte vill ta napp är sånt som man inte tänkte på innan man fick barn. Det är väl sånt som alla barn gör, eller? Det är i stunder när allt känns kaos och man är både ledsen och arg viktigt att komma ihåg att det är ok att känna så och man är ingen dålig mamma för det.

  Hoppas du också får sova lite mer, 2-3 timmar i sträck är lyx tycker jag 🙂

 4. Yvette skriver:

  Helt plötsligt tycker jag synd om mig egen mor. Förutom att jag var ett litet kolikbebis de 3-4 första månaderna, hade hon tre andra små barn att ta hand om. Hujedamej!

 5. Vaggan ser så mysig ut =) Jag har själv en liten pojke på 7 månader, jisses vad dessa månader har gått fort. Men tiden går ju fort när man har kul, för det finns ju inget bättre än att vara mamma!! Hur många nätter man än behöver vara vaken, så är det ju värt allt! Eller hur?!

  Min lille kille sov fin första hela natt när han var 6 månader, men vaknar fortfarande en del på nätterna. Så är det med de små liven =)

  Kram!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..