Veckans recept!

Har ju bett er läsare att dela med er av era goda recept genom att maila mig här på bloggen på lailabaggewahlgrenblogg@gmail.com. Och en av er som har mailat in ett recept är Petra. Så här skriver hon:

Hej Laila! Kul idé med veckans recept! 

Jag heter Petra och jobbar bla som spinning o Zumbainstruktör i Karlstad.

Jag är med i ett litet ”experiment” typ som kedjebrev där man byter recept med varandra! Tanken är att det ska vara enkla recept med inte allt för många och krångliga ingredienser! Så nu dimper det ner recept i min mailbox titt som tätt från alla håll o kanter:-)!  Vem behöver inte lite vardagsinspiration i köket?!?

Igår testade jag den här kycklingen som blev sagolikt god! Bon Apetit! Visst ser det gott ut! Yummi!

 

 

 

 

Kycklingfilé med oliver och soltorkade tomater

4 port.

4 kycklingfiléer.
10 oliver (jag tog en burk med blandade oliver)
10 soltorkade tomater (jag köpte en liten burk färdigstrimlade med olja)
2 tsk sambal oelek
3 dl grädde
2 msk kycklingfond
Färsk basilika

 Dela kycklingen i två delar. Bryn lite för fin färg lägg sedan i en ugnsform.

Blanda grädden, sambal oelek och kycklingfonden.
Häll såsen över kycklingen i formen tillsammans med tomaterna.
Låt stå  i ugnen (200gr) ca 15- 20 minuter tills kycklingen är genomstekt.
Lägg i oliverna  mot slutet (sista 5 min i ugnen).

Garnera med färsk basilika innan servering. Vill man ha mycket sås gör gärna  dubbel sats! 😉 Det går inte misslyckas med detta recept! 🙂 Servera med ris eller pressad potatis (eller utan för de som vill köra LCHF) och en krispig sallad 

Det bästa är att det finns kvar så jag får en god fredagslunch efter Zummbaklassen idag:-) Kika gärna in på min blogg! Petra Nymans Dagbok 

 

 

Och så här ser Petra ut! Tack Petra för ditt recept. Det verkar riktigt gott det här och det passar ju bra nu inför helgen också att få lite recepttips. Man kan aldrig få för lite av goda enkla maträtter. Så fortsätt att dela med er alla ni som känner att ni har något gott recept att tipsa om.

Så snart jag får igång tekniken här så ska jag börja rapportera lite om vår semester.

 

Ha de så bra allesammans så länge!

 

 

 

/Laila


 1. Anita skriver:

  Och varför får man inte kopiera och printa??? Kan inte högerklicka???

 2. Hej o tack för det smaskiga receptet . Detta kommer jag snarast att laga , det är verkligen min smak o ja älskar kyckling . Skriv gärna ut mer recept tack så mycket o tack för en trevlig blogg Laila. Jag läser din blogg varje dag 🙂

 3. Mari skriver:

  Oj oj vilket kaos !! Hoppas verkligen det ordnar sig….. kraaam

 4. Ser och låter riktigt smaskigt, det kommer jag absolut prova på. Faller mig verkligen i smaken. Hoppas ni har det bra där nere, med mycket bad och sol. Krama grabbarna från mig!

  All kärlek och många kramar till dig fina Laila <3
  / En trogen läsare !!

 5. Selma skriver:

  Ser riiiktigt gott ut!! HAHA ja juste lärde ju Cicci att laga nudlar, duktig är hon 😉 Självklart kör vi pannkakor nästa gång Ciccan (Sjävklart med nutella) ååh så gott, haha 😀 Själv kan jag laga mat, men hatar det verkligen. Föredrar att bara äta det istället. Mycket roligare! Stor kram på dig underbara Laila <3

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..