Vem där?

Måste bara berätta om en rätt lustig grej som hände för ett par dagar sedan strax efter att vi kommit fram.

Jag gick runt och flanerade bland lite butiker och kollade på lite grejer som hängde på en hängare utanför en av butikerna. Bara 3-4 meter bakom mig fanns det några bord och vi ett av borden satt det ett litet sällskap på män och kvinnor i uppskattningsvis i 50-60 årsåldern och drack lite öl eller tog en kaffe, jag såg inte så noga för jag kollade ju på alla grejerna i affären. Men jag kunde klart och tydligt höra att det var svenskar som satt vid bordet. Och då när jag står där så säger en av kvinnorna rätt högt till de andra i sällskapet: -Är inte det där Laila Bagge som står där??! Jag låtsas som ingenting och fortsätter att kolla på grejerna i affären men såklart blir jag ju nyfiken på vad de ska säga. En man i sällskapet säger då minst lika högt: -Nej, det är det INTE! Hon är ju mycket äldre, hon är ju närmare 50 år! Oj, tänkte jag då! Där ser man! Men kvinnan fortsätter att hävda att hon visst tycker att det är jag och så börjar de inleda en diskussion hurvida det var jag som stod där 4 meter från dem eller inte, högt och tydligt.

Då tyckte jag att det började bli lite konstigt att stå kvar där utan att säga något. Så jag vände mig om till sällskapet och tittar på dem och säger: -Hej, det är jag som är Laila Bagge och jag kan också höra vad ni säger. Jag sa det inte surt på något sätt, jag var trevlig och log mot dem när jag sa det och sen så gick jag vidare och fortsatte att kolla i butiker.

Alla har ju rätt till en åsikt och få tycka och tänka vad man vill om andra personer. Men som jag skrivit om förut så slutar jag aldrig att förvånas när sådant här händer när människor diskuterar högt och tydligt framför mig vad de tycker och tänker, precis som om jag inte var där på riktigt. Som om de inte tror att jag kan höra eller förstå vad de säger.

Jag kunde i alla fall inte låta bli att skratta åt det när jag gick därifrån. Att en av männen trodde att jag var 50-årsåldern utefter vad han har sett av mig på TV var kanske inte precis den finaste komplimangen jag fått men visst hade det varit jobbigare om det hade varit tvärtom, tänk om de hade sagt: -Nä, Laila är inte alls så gammal som hon som står där! Laila är mycket yngre än så! He, he! Man måste se det positiva i tillvaron! He, he! 🙂

Ha det bra!

Kram

/Laila

 

 

 1. Igår gick jag förbi två kraftiga tjejer, de ställer sig då och glor på mig, och så säger den ena högt ”hur kan man vara så äckligt smal?”. Jag är smal. Lite för smal egentligen, men jag lider inte av någon sjukdom som anorexia. Jag har ofta fått höra dumma kommentarer om att jag är smal, jag bryr mig inte. Jag är lika mycket människa i vilket fall som. Men jag tycker inte att det är sjysst att stå och slänga ur sig sådana ord högt och tydligt till en smal människa. Inte till en kraftig heller. Det finns så många som bryr sig väldigt mycket om sin vikt. Somliga hatar att vara smala och kan inte hjälpa det, andra hatar att vara tjocka och kan inte hjälpa det heller.

  Jag struntar i vilket, de får gärna stå och säga att jag är äckligt smal, jag håller med dem. Men jag ”kan inte” gå upp i vikt. Jag vill och försöker, men egentligen skiter jag i vilket. Men jag kunde lika gärna ha varit en tjej som mått dåligt av att höra sådant.

  Det ironiska är att jag vet vem den ena tjejen är, och hon har, så länge jag känt till henne blivit mobbad för sin vikt eftersom hon är väldigt kraftig. Hon vet mycket väl att det inte är kul att höra sådana kommentarer bakom ryggen. Kanske vill hon ge igen för alla år hon blivit mobbad, men är det verkligen okej som mobbad att mobba tillbaka?

  Alla har rätt till en åsikt, men ibland kan man hålla dem för sig själv. Jag vet i alla fall att jag aldrig skulle få för mig att säga någonting dumt om någons vikt.

 2. Anna skriver:

  Känner igen det där med folk som är odiskreta. Har ett yrke där patienter sitter i väntrummet och diskuterar mig trots att min dörr står på glänt. Jag är inte döv liksom 🙂 Sen att man måste kommentera och döma folk är ju lite märkligt ibland. Fast många gånger menar man nog inget illa.

 3. Smink kan ju göra så att man ser äldre ut. Ta det som en komplimang vet ja! Du ser faktiskt yngre ut au naturelle tycker jag… och snyggare.

 4. Haha omay! Ofta man pratar så högt om det..tyckte du gjorde det på ett bra sätt och kan förstå att du skrattade åt det,skulle jag med gjort hehe! Men inte är du 50 år , haha och ser inte ut att vara i närheten av det! Fina du 😀 kram<3

 5. A skriver:

  Jag såg också dig nere på Gran Canaria och vill med det du skrev i stället säga att jag tycker att du var lika vacker som på bild och inte ser ut att vara en dag över 30 😉

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..