Pröva ny mat…

Hade fått ett nyhetsbrev från Semper och där stod det väldigt gott om deras ekologiska lasagne för de allra minsta. Att den var favoriten för alla barn osv. Åh så bra tänkte jag då! Den ska jag åka och köpa och testa på Kit. För hittills har han bara ätit gröt och fruktpuré. Gröten var han lite tveksam till i början precis som alla barn är när de börjar smakportioner men nu älskar han den och är så glad och skrattar och gapar när han vet att han ska få gröt. 

Sagt och gjort, jag åkte iväg och handlade nyss nämnda lasagne, värmde till den och satte mig redo med Kit för att ge honom denna smakpplevelse. Eftersom det är en ny smak för honom så får han bara en liten sked. Och vad händer då?

Har aldrig sett ett barn reagera så kraftigt på mat tidigare. Han började klökas och göra hemska grimaser, inte alls som barn brukar göra när de smakar något nytt och okänt då man ser att de är skeptiska. Men här gick det inte att ta miste om att han verkligen tyckte att det var riktigt äckligt. Han klöktes så att det till och med kom tårar i ögonen. Min stackars lille pojke! Så det var ingen idé att fortsätta ge honom mer. Vi får försöka med något annat någon annan dag. Men helt klart så var lasagne INTE något Kit tyckte om. 🙂

Ha det bra!

Kram

/Laila

 1. anna skriver:

  Förstår precis hans reaktion. Öppnade själv en burk häromdagen för att ge min son men smakade själv först som jag alltid gör och reagerade på samma sätt, den är verkligen skitäcklig. Jag gav honom inte ens att smaka, tycker inte jag att det är gott så får inte han det heller. Det finns god barnmat, prova Hipps pasta bolognese för 8 Mån när det är dags, en stor favorit. Mormors kalops från nestle 6 mån är också mkt god.

 2. Hipps mat e bäst ialla fall om man frågar mina tvillingpojkar på 1½ år….semper o nestle mat gillar dom inte…fast ingen skulle blir gladare än jag om dom började tycka om min hemlagade mat..testa hipps mat o Lycka till

 3. Maria skriver:

  Ett tips kan vara att försöka ge det till honom flera ggr. Ett barn har så mycket mer svårt att vänja sig vid nya smaker än vad vi vuxna har, det tar längre tid. Men det förstår säkert du som är så klok 🙂 Stor kram och lycka till!

 4. Linda skriver:

  det kanske blev lite för mycket olika smaker på en gång. Ta och koka potatis och morot och mixa ihop det med lite rapsolja. Det gillade iaf min son när han fick smakportioner.

 5. Maja skriver:

  bukmat Yeack=/

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..