Veckans recept!

Härligt här i Barcelona, är nere på stan nu och shoppar lite. Men tänkte då passa på att lägga upp ett recept som en av er läsare har mailat in till mig. Det är Jenny som har lagat den här smarriga laxrätten med en asiatisk touch. Jenny har fler goda recept på sin blogg.

Asiatisk lax i ugn med avokadkräm, 4 portioner

Ingredienser:

500 g skinn- och benfri laxfilé i bit

Marinad:

1 msk finhackad chilifrukt (t ex spansk peppar)
finrivet skal av 1 lime
2 msk färskpressad limejuice
1 msk japansk soja
1 msk finriven ingefära
1/2 msk honung

Avokadokräm:

2 avokador
1 msk wasabi (från tub)
1 msk färskpressad limejuice
1 krm salt

Gör så här:

v Sätt ugnen på 200°C. 
Marinad: Rör ihop ingredienserna till marinaden. Lägg laxen i en liten ugnssäker form så att den precis får plats. Häll på marinaden och låt stå. 
v Avokadokräm: Dela, kärna ur och gröp ut köttet ur avokadorna. Gaffelmosa eller mixa med wasabi, limejuice och salt.
v Ställ in laxen i ugnen ca 15 minuter, tills den är klar. Ös gärna med marinaden några gånger under tiden.
Servera laxen med avokadokrämen och Gurk- och blomkålssallad. Basmatiris smakar gott till.

Gurk- och blomkålssallad, 4 portioner

Ingredienser:

1 msk rostade sesamfrön
1 skalad gurka (à 400 g)
1/2 blomkål
3 tsk socker
1 1/2 tsk risvinäger
1 1/2 msk färskpressad limejuice
0,8 tsk salt
1 1/2 krm peppar

Gör så här:

v Rosta sesamfröna i en torr och het stekpanna.
v Skala gurka och ansa blomkålen. Hyvla gurka och blomkål tunt med osthyvel eller mandolin.
v Rör ihop socker, risvinäger, färskpressad limejuice, salt och peppar. Blanda med det hyvlade. Strö över sesamfröna.

 

Visst verkar det smarrigt! Och fräscht nu i värmen!

/Laila

 

  1. Linn skriver:

    Älskar den där rätten! Testade den på en gång när jag fick syn på den för första gången 🙂

  2. Det blir min middag imorrn älskar allt med Lax så Tack Jenny och ha de fint Laila,Skånekram

  3. Måste testa.. mums det ser så gott ut. Så passande då jag har massor av avokado som väntar..

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..