Goda rabarber!

Glömde skriva vad jag fick för något gott hemma hos Linda igår. Inget mindre än rabarber- och jordgubbspaj!! Ända sedan jag varit liten så har jag älskat rabarber. Det är så himla gott! Vet inte riktigt vad det är som gör att de är så goda, nog att de är så sura och syrliga.

Kommer ihåg då jag var liten på somrarna. Då brukade jag ta en rabarberstjälk, skala den och sedan tog jag lite strösocker i en kopp och så satt jag där och doppade rabarbern i sockret och åt. Mums tyckte jag då!!! Det var riktigt sommargodis det! En annan favorit på somrarna var krusbären också. Ja, ni fattar att jag är lite förtjust i sura saker! 🙂

Hur som helst så hade Linda bakat rabarberpaj. Eller egentligen fyra pajer! Hon hade nämligen köpt fyra små pajformar, och en sats med deg räckte precis till dessa fyra. Hon tänkte nämligen att det är ju sällan man äter upp en hel paj på samma gång, men själva pajformen tar så stor plats i kylskåpet så hon gjorde fyra små pajer istället. Och de som inte åts upp tog väldigt liten plats i kylen. Smart! Och så var det väldigt gulligt också när hon ställde fram den där lilla pajen. En liten paj var lagon för oss två att dela på, det blev en portion var.

Men för att inte det skulle bli för surt (Linda gillar inte sura saker) så hade Linda lagt i lite färska svenska jordgubbar. Och med en kall vaniljsås så smakade de här pajerna himmelskt gott!

Mums mums!

 1. Se verkligen gott ut. Smart att göra i mindre formar. Så du gillar så sura saker. Jag gillar rabarber med men inte så jag skulle äta på en stjälk 😉

  Må så gott
  Kram Sandra fr Jönköping

 2. Anki skriver:

  Känner igen det där med att doppa rabarber i socker. Så gjorde manmycket som barn.
  Pajerna ser jätte goda ut och just jordgubbar och rabarber tillsammans blir så gott.
  Praktiskt med små pjaformar och det kanske man skulle ta efter…
  Kram från Skåneland

 3. Selma skriver:

  Har också alltid älskat rabarber, så sjukt gott, speciellt socker till. Och pajerna Linda bakat ser jätte goda ut! Kram på dig <3

 4. anki skriver:

  hej laila, jag undrar följande och det har ingenting med avundsjuka eller jantelagen att göra, jag läser din blogg för att den är feel good och inspirerar med din sköna och starka livsfilosofi, men: blir det aldrig ”för mycket av det goda”, för mycket lyx, god mat, dyra kläder. alltså, jag undrar om du aldrig känner att du får nog av all yttre stimulans och längtar efter enkelhet, vardag, stillhet, noll glamour, bara syre och vatten?

 5. ellen skriver:

  Hej Laila har du nåt gott recept på dom där rabarberpajerna, dom såg himelskt goda ut

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..