Dax att erkänna…

Hallå på er, jag tänkte att det var dax att erkänna en sak för er, vi har ju alla saker som vi har mer eller mindre komplex för. Enda sedan jag var liten så har jag bitit på naglarna, jag har försökt att sluta hur många gånger som helst men det har bara inte gått. Jag har prövat med att smeta på allt äckligt som man kan tänka sig men det har aldrig fungerat.  Och jag kan säga att det är många gånger som någon lösnagel har lossnat och man får gömma just det fingret så att ingen ska se. Det är ju en sak att ha komplex för något man inte kan göra något åt då får man ju lära sig att acceptera det i stället och lära sig älska sig själv med sina brister för det är ju något som alla har. Men nu råkar det ju vara så att jag besitter en ful ovana som gör att jag får katastrof händer och det är ju faktiskt något som jag kan göra något åt! Och äntligen så har jag lyckats att sluta bita på naglarna efter 38 år….

image

Här ser ni en bild som jag har lagt upp på bloggen sen tidigare. Kolla in min hand ha ha…kan lova att jag höll glaset så för att jag inte ville visa mina naglar!!

image

Så här så mina naglar ut när jag började, inte mycket att hänga i julgranen. Ni vet ju att jag går till Hanna på Care för att fixa mina naglar och hon gav sig tusan på att få mig att sluta bita på naglarna. Det är ju så att så länge jag känner att mina naglar är fina så biter jag inte vilket är konstigt. Men så fort en lösnagel lossnar så biter jag ner min egen nagel tills den knappt syns. Så Hanna löste det med att måla på shellac ” ett starkare nagellack” på mina egna naglar, det var verkligen jättefult eftersom dom var så korta men det var svårt att bita och jag tänkte att nu får jag banne mig stå ut, jag fyller snart 40 och måste kunna sluta med detta en gång för alla! Så nu har mina egna naglar vuxit ut och jag är jätte stolt över mig själv. Jag har bara målat dom med ett svart nagellack.

image

Ni ser själva man ser ju till och med naglarna ovanför fingertopparna!!! För er som inte biter på naglarna kan jag berätta att detta är ett halleluja moment för alla nagelbitare.

image

Nu behöver ju jag gå och fixa dom lite men Hanna är i Thailand så jag väntar tills hon är tillbaka.

image

Superglad är jag iallafall, kram L

 1. Jag har också bitit på naglarna, men gör det inte längre 🙂 Sån skön känsla när man faktiskt lyckas sluta.
  Jag bet ofta ner tills det blödde och det blev såna flikar som skapade ett tryck i nageln, då tog jag ofta en pincett och ryckte bort dom flikarna för att släppa på trycket.
  Men idag är jag ingen nagelbitare utan klipper ner naglarna och dom är mycket finare som klippta måste jag medge;)
  Tycker din blogg är grym. Du verkar vara en ödmjuk och mysig människa, vacker är du också.
  Ha det bra!

 2. My skriver:

  är själv också nagelbitare och har varit det sen liten och har också precis som du testat alla sorters medel att smeta på, men har inte heller hindrat. tycker det är fult och har inte heller velat visa fingrarna. men så var det en som sa att sätt på nagellack så biter du inte, och strunta i det i början hur fult det än är. och faktiskt så hjälper det. så för att jag ska få lite längre normala naglar och kunna visa dem så smetar jag på nagellack och för det mesta så fungerar det och det är ju fint med nagellack också så det är pricken över i:et :))
  Kram!

 3. EM skriver:

  haha, fasen vad skönt att höra att man inte är ensam! Bitit på mina naglar så länge jag kan minnas. Försökt med ALLT, men ingenting ”biter” hehe. Alltid inbillat mig att det är snyggt med korta naglar, hmm. Hoppas jag får till det snart också 🙂 Har en bit kvar till 40 dock. kram

 4. Monika skriver:

  HURRA HURRA HURRA för dig Laila det får du ta och fira!!!!
  Är själv nagelbitare så undrar vart köper du naglacket? Är boendes i Göteborg så om någon vet, tacksam för tips!!!
  Ha en toppendag och ta hand om varandra.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..