Aj….

Idag var ingen rolig eftermiddag för stackars Kit. Varje gång som det har varit tänkt att Kit ska ta sina ettårs vaccination så har han varit sjuk och jag har varit tvungen att avboka tiden. Men idag så var han frisk och vi åkte till Martinas barnsjukhus.

image

Det är såååå jobbigt när dom är så här små och inte förstår varför man måste ta dom här sprutorna. Jag hämtade iallafall upp Kit, som var på strålande humör och så åkte vi in till stan. Glad och nyfiken gled Kit in hos Martina..

image

Det finns ju en hel del spännande leksaker hos Martina som man kan leka med.

image

Kit lekte och Martina förberedde sprutorna!  Tre sprutor ska tas två i vardera ben och en i armen!

image

Och jag kände mig som världens taskigaste mamma som skulle utsätta min son för detta, Usch jag avskyr sånt här, hade det gått att sätta sprutorna på mig istället så hade jag gjort det med glädje så att Kit slapp!  Men nu ska man vara stark och glad och visa att detta är en baggis.

image

Till min stora glädje så gick allt väldigt snabbt och Kit blev lite ledsen men så fort Martina började blåsa såpbubblor så var det mycket roligare och allt det onda försvann på en sekund. Phu. ..Kit fick en liten nalle av Martina som han sa vov vov till samtidigt som han pussade den. 
När vi kom hem så doftade det ljuvligt från köket, Niclas var i full fart med att laga moules marinieres.

image

Mums…vi satt och tittade på mästerkocken igår och Niclas blev inspirerad och ville göra musslor och dom blev fantastiska kan jag säga!
Nu ska jag ta tag i lite frågor som ni har ställt. KRAM L

 1. Alena skriver:

  Apropå ”debatten” nedan om sjukvården och att många anser att man ska sköta sig själv och strunta i andra, bara man har pengar så löser sig allt, har man inte det så är det väl bara att skaffa mer pengar… Det ligger något osympatiskt över detta synsätt.
  Jag läste i Expressen i dag en krönika av Eric Erfors som handlade om vanvården av hans gamla mamma – fruktansvärt! I en av kommentarerna till den artikeln fann jag ett svar som ligger helt i linje med det jag (och Charlie) tror på. Det intressanta är att personen själv arbetar inom vården. Läs här:

  ” Arbetar själv inom akutsjukvården i Stockholm och kan intyga att det tyvärr är så här det ser ut, och tyvärr är det de äldre som bortprioriteras pga resursbrist, förfärligt men det är sanningen. För att ha en välfungerande sjukvård och välfärd överlag så måste man inse varför man betalar skatt. Det gör tyvärr inte alla.
  Den borgerliga regeringen tycks dock ha detta som en strategi. De långa väntetiderna skapar missnöje, det öppnar i sin tur upp en marknad för de privata sjukförsäkringar i större skala som sedemera öppnar upp en privatisering av hela sjukvårdssystemet.

  (OBS! Detta var mest träffande:)
  Det är lätt att tycka att den privata sjukvården är ett bra alternativ när man känner att frustrationen över den svenska offentliga sjukvården är som störst, men ser man i ett längre perspektiv så kommer detta dela upp samhället i en första och andra klassens medborgare. Därför behövs en stark offentlig sjukvård finansierad av folket som är till för alla, där det inte är plånboken som styr utan där hälsan är det som kommer i första hand.

  Tycker att alla som läser den här artikeln borde försöka sätta sig in hur det är att vara din (författarens) mamma och sen tänka igenom vad de själva kan göra för att försöka påverka beslutsfattarna att få till en ändring, det är dags att vakna nu.”

  Som sagt, det gäller att se saker ur ett större perspektiv!

 2. Jag vaccinerade aldrig min dotter när hon va liten,ja resonerade som så:att de får hon bestämma själv när hon blir äldre !
  Nu vi 13 års ålder tog hon två.
  De går en vaccsinationshysteri i detta land , tack vare att vi har en ”institution” som heter SOCIALSTYRELSEN !!!
  Dom ÄLSKAR att föra statistik å ser till vad som är bäst för oss. se vad som hände efter svininfluensavaccinet där va ja e MYCK’E glad att min dotter bara tog EN så’n spruta (hon föll
  för kompistrycket) hade ja fått bestämma hade de inte blivit någon spruta övhvt !!
  Den

 3. Mia skriver:

  Kan bara säga en sak angående alla gnälliga kommentarer…
  Är man nöjd med sitt eget liv kan man glädjas åt andra…har man däremot inte kommit dit man vill brukar man ha många åsikter om andra som kämpat länge för att komma dit man är.Det mesta handlar om ”Hard work” i många år innan resultatet kommer..
  Så gläds med de som det går bra för för det ligger oftast mycket hårt arbete bakom.

 4. Hej Laila!
  Vad har ni för bilbarnstol, ser ut som han sitter framåtvänd?
  Jag har ett litet barnbarn på 2 år som blir väldigt åksjuk, och hon är för liten för åksjuketabletter, därav min undran.
  Tack på förhand.
  Ps. Jättekul att få ta del av dig och din underbara familj här på bloggen!

 5. Av det lilla man ser av Kit i profil så ser han ut som en kopia av Liam 🙂

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..