ANNONS

Madicken nostalgi…

/

Slog på TV:n nu på morgonen och vad ser jag då? Jo, ett avsnitt med Madicken. Älskade Madicken när jag var liten. Berättelsen är väldigt mysigt filmad och berättad. Min mamma älskade också Madicken och de fina klänningarna som Madicken och Lisabeth hade på sig. Så mamma brukade sy sådana där klänningar till mig och min syster, med förkläde och allt som vi hade på oss på julafton eller midsommar. Hon sydde till och med en liten söt väska i samma tyg som klänningen. Kunde inte hitta en bild på mig och min syster nu på morgonen men hittar jag ett foto så ska jag visa er någon gång. Mamma var duktig på att sy, och även om det kanske är lite töntigt att man ska kläs i likadana kläder som syskon så är det lite gulligt också tycker jag. 🙂

IMG_4502

Många som brukade titta på Madicken identifierade sig kanske med Madicken, men inte jag. Jag gillade mest Lisabeth. Kände mig nog som en blandning mellan de två. Dessutom så tyckte alla att jag pratade VÄLDIGT lik Lisabeth. Det blev extra påtagligt när vi flyttade ner från Småland ner till Skåne, då tyckte hela min klass att jag var väldigt lik Elisabeth. Så det fick jag höra mycket. Och när jag idag hör bandinspelning från när jag är liten kan jag själv tycka att det faktiskt är lite likt. He he!

IMG_4504

Pratade nyss med syrran och nämnde då detta, då sa hon att jag inte bara var lik i rösten. Jag såg ju också ut som Lisabeth med min frisyr och allt. Jag trodde inte riktigt på det så jag var tvungen att leta fram ett gammalt skolfoto. Och här är det. Vad tycker ni, har syrran rätt? 🙂

hämta

Själv tycker jag inte att hon har rätt, men jag  kan säga att jag själv tycker att Liam såg lite lik ut Lisabet när han var liten. He he!

IMG_4503

Som ni ser på bilderna så var det inte bara Madickenkläder som mamma sydde, utan hon både stickade och vrikade fina västar som ni kan se på bilderna. Var det bara min mamma som sydde nästan alla våra kläder. Ibland känns det så för nästan ingen i min klass hade hemasydda kläder. Och så var det ända upp till nionde klass. He he! Men jag kanske inbillar mig att det var ändå mer vanligt förr att man sydda sina egna kläder. Eller vad säger ni? Hur mycket syddes det egna kläder hemma hos er?

35
0

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00