Dagen efter ett lopp

Ett lopp till avverkat.
Gick helt ok igår. Med min dåliga uppladdning siktade jag mer på att ta mig runt och inte pressa någon tid.
Kom i mål på 54.45.
Precis innan start började regnet ösa ner och vi och flera andra fick söka skydd under en båt som stod uppställd utanför Sjöhistoriska.
Efter en snabb uppvärmning sprang vi ner till startfållan och då upphörde regnet.
Banan var relativt lätt, mest grusunderlag och inte så kuperat.
Mina första 4 km kändes det otroligt tungt och när jag kom in för varvning funderade jag på varför jag inte valt 5 km istället.
Men, någonstans strax före 6 km lossnade det, jag hittade en perfekt takt och höll den hela vägen in i mål.
Efter loppet fyllde vi på med lite energi från en fantastisk picknick min mamma hade fixat.
Dock missade jag att fylla på med tillräckligt mycket vätska som resulterade i blixtrande huvudvärk när jag vaknade i morse.
Kroppen känns inte sliten alls, det känns skönt.
I dag blir det vila från träningen.
I morgon blir det dansaerobic.
Nästa lopp för mig blir Midnattsloppet i augusti.
Årets roligaste lopp!

20130524-073602.jpg

 1. Lajnda skriver:

  Grattis till en jättebra tid!!!
  Får mig att inse att jag joggar nog fortfarande mer än jag springer (fast inne i mitt huvud springer jag så fort att man bara ser en blixt rusa förbi).
  Jag tar mig 5km på 35 minuter, längre än så har jag aldrig kommit än så jag vet inte hur lång tid en mil skulle ta 😛
  Hur långt brukar du springa om du är ute och tränar som vanligt en dag?
  Springer du upp mot en mil varje gång eller varierar du?

  1. Hej Lajnda,

   Jogga eller springa, det är nog egentligen ingen skillnad, bara att vi uttrycker oss på olika sätt. 5 km på 35 minuter är bra! Prova att lägga på en km till vid nästa tillfälle och kolla vad tiden slutar på. Du kommer säkert att överraska dig själv. När jag springer en mil har jag oftast snabbare tid på den sista halvan av milen då kroppen oftast har hittat en bra rytm.
   Det händer nästan aldrig att jag springer en mil när jag tränar. Jag tränar ca 3-4 gånger i veckan och då sliter det för mycket på kroppen att springa så långt. Jag och mina systrar springer oftast tillsammans och vi brukar variera längd och underlag. Vi har ett friluftsområde i närheten med spår på 2,5 km, 5 km och 10 km.
   Oftast blir det 5 km men ibland kombinerar vi ihop spåren och springer 7,5 km.
   Lycka till!!

 2. Lena skriver:

  Grattis till en bra tid!
  Har du några bra tips för att bli snabbare på milen? Jag springer på 55 minuter.

  1. Lollo skriver:

   Tips; spring fortare . Då kommer du ner i tid. Vilken fråga:-)

  1. Lena skriver:

   Tack, Lollo för ditt intelligenta svar… Varför slår inte alla världsrekord???

  1. Hej Lena,

   För att att ”kontrollera” hur snabbt du springer per km och på det sättet för en ungefärlig bild av resultatet på 10 km behöver du en bra klocka som mäter din hastighet alt så använder du t ex RunKeeper-appen i din telefon. Då har du en röst som talar om för dig hur snabbt du springer.
   Jag använder ofta mitt löpband hemma för att vänja in kroppen och känna av olika hastigheter. Vill du komma ner under 55 minuter så försök ha ett första mål att springa 12 km i timmen. Prova med kortare sträckor och öka sen.
   Lycka till!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..