Pass dilemma!

I morse så var det utvecklingsamtal i skolan för Liam, jag har alltid en liten klump i magen varje gång som jag måste gå dit. Jag tror att det har med att göra när man själv var liten och skulle få reda på hur man låg till i skolan på alla prov.

image

Jag var ju inte så duktig i skolan, jag fick verkligen kämpa mig igenom hela skoltiden. Men för Liam är det inte  alls så, han behöver inte alls plugga lika mycket som jag fick och oftast så får han bra på proven även om han inte pluggat så mycket. Det kan ju både vara bra och dåligt, eftersom man lätt kan bli lite lat. Idag var det iallafall dax för att få reda på hur det gått med alla diagnostiska prov som dom gjort i ett par veckor. Liam hade klarat alla proven galant, vissa hade han alla rätt på och andra några fel men låg över det som var godkänt. Jag tror nog att han själv blev både stolt och glad själv blev jag jätteglad och klumpen i magen försvann. Och Liams lärare konstaterade också att Liams extra matte som han har hemma en gång i veckan hade gett resultat. Så jag är så glad kan jag säga!

image

Liam ska ju åka till sin pappa i sommar så jag tänkte att jag måste fixa ett nytt pass till honom. Så jag åkte till polisen för att fixa det men tyvärr så gick inte det eftersom jag hade glömt att ta med Liam eller ett foto på honom som man kunde använda till det nya passet! Snacka om att ha huvudet under armen. Vet ni hur det fungerar om man köpt en biljett och bokat allt med det gamla passet och helt plötsligt kommer med ett nytt med nytt passnr? Man är ju tvungen att uppge all info som står i passet när barnen flyger själva och då kommer ju inte passnr stämma överens med dom uppgifterna som jag lämnade när jag bokade biljetten. Har ni några erfarenheter av detta?

image

Sedan lunchade jag med dessa killar och vi håller just nu på med ett spännande välgörenhets projekt som jag faktiskt började dra i gång redan förra året. Allt tar en sådan jädra tid, snacka om att man måste ha tålamod men nu börjar pusselbitarna falla på plats. Man blir så frustrerad över att något som bara handlar om välgörenhet och bygger på att man gör det med hjärtat ska vara så svårt och komplicerat och att det ska finnas så mycket politik involverat som gör att det tar så mycket tid innan man kan få ihop allt. Men nu börjar vi äntligen närma oss puh..
Dax att springa vidare krsm L

 1. God morgon Laila!
  Läser din o Pernillas blogg nästan varje morgon, det är trevlig morgon läsning. Brukar inte kommentera men kände för de nu. Känner oxo igen ”kvartsamtalen” eller IUP som jag tror de heter nu. Ler lite för mej själv för vad man oroar sig för nu….det blir inte bättre kan jag säga. Jag hade önskat att barnen fick stanna i låg o mellanstadiet för alltid. Det är sån skyddad verkstad….min första son går 7:an och när han kom dit tappade jag kontrollen totalt, kändes det som. Det är så mycket de ska göra själv….känner nästan panik i vissa stunder. Sen är det ju allt annat som innebär tonår och vad man ska låta dom göra och inte….ja det är inte lätt för barnen att bli större och sannerligen inte för föräldrarna heller när dom blir det *gulp*.

 2. Kortet till passet tas idag på polisstationen samtidigt som du ansöker om passet, Vill du ha exakt information på hur det går till, så gå in på polisens hemsida. Den tiden när man fick ta med eget kort till passet eller legitimationen är förbi sen ett bra tag. Så Liam måste personligen följa med dig när du ansöker om nytt pass till honom. Du bör även så här till sommaren vara ute i god tid så ni verkligen hinner få passet tills han åker.

 3. Det är inga problem, du kontaktar bara resebyrån du bokat resan på och meddelar det nya passnumret/passupfter!
  Gällande ESTA så kan du ju söka det när Ni har fått det nya passet!

  Ring gärna om du har fler frågor
  Josefin, Resesäljare på Ticket, 054-156570

 4. Hej bästa Laila!
  Det här med skolan och utvecklingssamtal känner jag igen.. Varje gång när mina föräldrar var med på det när jag var mindre trodde jag alltid att läraren skulle säga någonting dåligt om mig, men så var det aldrig! Hehe

  Och nu hela denna veckan har jag gjort klart 20 UPPGIFTER, eftersom allt vårt skolarbete skulle vara klart igår.. Tar ju studenten om 10 dagar hihi :DD
  Så denna veckan har varit sjukt stressande för mig och jag har även brutit ihop två gånger.. Men nu är allting bättre igen! 🙂

  Ha en bra dag med din fina familj, kram <3

 5. Madde skriver:

  Hej Laila och tack för en härlig blogg! När nya passet kommer skulle jag söka nytt ESTA och ringa flygbolaget direkt så allt är fixat innan avresedagen. Har arbetat på både incheck och gate samt som flygvärdinna och rekommenderar att ha detta klart innan avresa – speciellt när det gäller USA. Fortsatt revlig helg 🙂

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..