Insamling för Ronald McDonald barnfond.

Igår blev det en toppen kväll för barnfonden. Som ni vet så är ju jag ambassadör för Ronald McDonald barnfond, som samlar in pengar så att man ska kunna bygga upp hus nära sjukhus för alla barn som måste sova borta under längre perioder. Tanken är att alla i familjen ska kunna komma och sova i huset och att det verkligen ska kännas som ett hem för alla som bor där. För att bli separerad från sin familj är det sista man behöver om man blir svårt sjuk. Så igår höll vi en insamling i uppsala till förmånen för alla husen som byggts.
Jag kan säga att det blev riktigt lyckat, det hölls en auktion på olika saker som alla bjöd på och på så sätt fick vi in massor med pengar till fonden. Jag auktionerade ut att få haka på och hänga med mig under två dagar, och bara det budet slutade på 100 000 kr vilket var jättekul. Zara var också på plats och sjöng riktigt grymt.

image

image

Har ni lust att bidra till att fler hus byggs så ska ni gå in på Ronald McDonald hus eller så kanske ni bara är lite nyfikna och tittar in och ser hur det ser ut vilket också går bra.

image

I morse efter att Kit fått sin fästing spruta åkte vi till marianas familjedaghem. Det är så gulligt för barnen har själva fått vara med att bygga upp en liten mini by som dom brukar vara i under hela sommaren. Och idag var det dax att fixa iordning efter vintern och öppna upp som man nästan gör på sitt landställe.

image

Det är så fint!

image

Finns till och med staket runt hyddorna.

image

image

Här är ett litet fönster så att man kan se vem som kommer…

image

image

Det finns även en liten eldstad, en riktig liten by helt enkelt så himla fin! Kram L

 1. Mari skriver:

  Kul att läsa alla dina svar och frågor. 🙂
  Var ligger detta fmiljedaghem?!

 2. Neta skriver:

  Jag har varit i huset i Uppsala idag och packat Goodiebags inför ett event på söndag. 🙂

 3. Magnus skriver:

  Gillar din blogg Laila.

  Jag är själv en musikfantast vilket är en stor anledning till att jag följer din blogg.
  Skönt och se att det finns kändisar som är jordnära och engagerade i ”vanliga människors liv”. Jag har en nära vän som bor i samma område som er och ser er ofta ute i området. Ni verkar vara en härlig familj med stor gemenskap. Keep the good work up 🙂

 4. Hej Laila!
  Tusen tack för att du ställer upp för Ronald McDonalds barnfond! Har själv bott där när min son var sjuk och det var en oas från helvetet! Camilla

 5. Alex skriver:

  Laila,jattefint att du ar ambassador for RMCD barnfond.
  Jag ar en Mcd resturang agare har i Italien ,och naturligtvis har vi flera RMCD hus nara sjukhus har i Italien,det ar en fantastisk organisation som gor otroligt mycket for familjer som lever den tragedin att ha ett allvarligt sjukt barn,och ar tvugna att i manga fall resa langt ibort fran sitt hem for att lagga in sitt barn pa det ratta sjukhuset.Da ar det viktigt att ha ett eget rum dar man kan vila efter en dag pa sjukhuset,eller sitta i koket och prata med en annan foralder som ar samma fruktansvarda situation.Ofta finns inte pengar for att bo pa hotell i narheten av sjukhus,och dar inte RMCD hus finns,ar det tyvarr ofta familjer som sover i en bil el.campingbil brevid sjukhuset…
  Tyvarr vet inte alla om denna organisation,det ar manga som har forutfattade meningar om McDonald’s,tror bara att det ar business och att vi serverar junk food…sa fel.
  Vi som ager resturanger har manga moten per ar dar vi gor mycket for att underhalla dessa hus,och vi ger stora summor for att husen ska underhallas och det ska forhoppningsvis finnas i alla stader,sa att foraldrar kan kanna en liiiten lattnad genom att inte behova oroa sig var de ska sova medans deras barn behandlas och de lever i en mardrom dar deras sol har gatt i morker…
  Vi hoppas att allt fler vill bidra till denna fina organisation!
  Kramar,
  Alex

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..