Jag blir tokig!!!

Kit har verkligen kommit in i en urjobbig fas, så länge det bara är jag och Kit så är allt frid och fröjd. Men så fort Niclas är med så förvandlas kit till en gnällspik. Helt plötsligt duger inte jag överhuvudtaget, det är bara pappa som får ta av och på skor, byta blöjor, mata osv. Och gud bevare mig om Niclas gör något som inte passar sig enligt kit, det kan vara allt från att gå på toaletten till att hälla upp kaffe, då kastar han sig på marken demonstrativt och gråter.

image

Som på den här bilden när Niclas behövde gå på toaletten!!!!
Nu låter ju vi honom ligga där och sura så att han ska förstå att man inte kan få som man vill  bara för att man gapar och skriker. Men visst är det jobbigt, men en berättelse som alltid får mig att skratta och tänka på att man inte är ensam, är en berättelse som faktiskt Anders Bagges mamma Lisbeth berättade för mig. Anders skulle fylla tre år och sitter på toaletten och har bajsat och ropar.
– Färdig!
Varpå Anders pappa Sven-olof kommer till undsättning, och möts av en sur Anders som säger.
– Inte du din jävel.
Ha ha jag skrattar alltid åt den historien, det kan inte bli mycket värre än så. Stackars Sven-olof var inte  tillräckligt värdig att få torka bort skiten utan den äran skulle Lisbeth få.
Kram på er L

 1. Sara skriver:

  Intressant att många skriver om tidig trots..Min tanke är att detta är en fas av något annat slag, kanske en fas där lilleman har mycket separationsångest? Någon skrev om att det kan vara bra att bekräfta och möta barnets känslor när denne blir ledsen/hysterisk. Jag tycker också det låter väldigt vettigt.
  Han verkar ju vara så supergo den lilla 🙂 Liam också såklart! Verkligen en klok liten kille.
  haha vad rolig historia om Anders 🙂
  Tack för en bra blogg!!

 2. Underbar historia 😀

  O tack för att du delade med dig, har haft en riktig skrik o bråk-kväll o behövde verkligen få höra att fler än jag blir smått galen ibland ;).

 3. Linda skriver:

  HAHAHAHA, fick tårar i ögonen och skratta så jag höll på kissa på mig!

  Kram från en höggravid, trött och super sliten mamma

  Ps, Har en son född 18/10-11 som är precis likadan som Kit, lättnad och läsa om att det är flera som upplever tidig trotsålder.. =)

 4. Malin skriver:

  Ett bra tips är att bekräfta Kits känsla. Ex Jag ser att du blev arg nu, men pappa kommer sen igen. Eller Är du ledsen!!. Funkar även på större barn.
  Kram

 5. zandra skriver:

  Men herregud jag kan inte sluta skratta…. det känns som att det är så typiskt han också…
  nej fy satan vad kul det där var…
  hoppas gnäll fasen går över snart aldrig roligt…

  kramar

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..