Ekologiskt!

Åh, vad skönt det är att läsa att jag inte är ensam om att ha ett barn som är beroende av sin välling. Jag bävar inför helgen kan jag säga, men som sagt det är bara att bita i det sura äpplet!

image

Och apropå äpplen så åkte jag till Kate’s organic market idag som ligger söder om stan som har specialiserat sig på enbart ekologiskt.

image

Det fanns allt där, kryddor, grönsaker, kött, fisk, ja allt som man behöver och som inte finns i vanliga affärer.

image

Jag shoppade på mig en hel del, och gjorde en beställning på lamm, kyckling och nötkött som kommer att komma nästa vecka. Man kan beställa upp till 20 kilo kött om man vill och det är helt ekologiskt.

image

Härligt med alla färska kryddor i burkarna.

image

image

Det blev en hel del och det var ju inte direkt billigt!

image

Åkte förbi tjejerna på kontoret för en snabbfika och pratade igenom Rock by Swedens nya höstkollektion med Lili och Linda en sista gång. Och jag kom i rätt tid för det bjöds nämligen på tårta och kaffe.

image

Hemma igen så var det bus enda in i kaklet tills det var läggdax. Stackars lilla Brorsan som fortfarande får sova med sin tratt. Jag försöker ta av den så ofta jag kan och hålla honom under uppsikt, för tratten kliar ju så mycket. Så fort jag tagit av honom tratten så blir han jätteglad och kliar sig på halsen och gnuggar hela huvudet i mattan.

image

Men på fredag så tas tratten bort och Kits välling likaså! Godnatt på er kram L

 1. anki skriver:

  Hej på dej, deltog i en utlottning just angående din närvaro i österbotten…sen lite om detdär med välling, bästa som finns tycker jag, låt honom hållas…vår minsting drack tills hon var typ 5 år, sista tiden med sugrör ur glas för det var lite skämmigt he he…och förresten vad är alternativen. Vi har välling i små ”tetror” på 2dl och dom är superbra, morot, fullkorn, havre, majs osv. morot e bäst ! Köp hem några 🙂 Ha de göttt, vi kanske ses ikväll 🙂

 2. Kate skriver:

  Hej! Kate här, roligt att du hittade till butiken! Synd att jag missade dig. Hoppas att du är nöjd med dina varor och att vi ses butiken!

  Mvh, Kate

 3. Ann skriver:

  Köp svenskt! Här i norr använder vi ytterst lite bekämpningsmedel och djurskyddet är oerhört bra här. Mkt bättre än i dom flesta andra länder, även om det är ekologiskt. Kolla hur det ekologiska djurskyddet är i andra länder.

 4. Mina barn drack välling tills dom blev 4 är men det var dock en skillnad!Mina barn har aldrig druckit ur nappflaska…här drack dom ur pipmugg och värmde själva men endast på kvällen och på morgonen här rekommenderar det välling tills man e 4 år!!Här i finl.blandar man inte välling som man gör i Sverige man köper i små förpackningar och bara och värma och dricker kall!jätte gott och nyttigt finns i olika smaker!morotsvälling/ 4 sädesslag/ o dyl…fast aldrig gav man välling på natten!!Du kan fortsätta att ge välling till Kit men försök med pipmugg de är så enkelt! Läste att du skall hit till Österbotten på torsdag!Skall verkligen komma och lyssna på dig ! 😉

 5. Min erfarenhet är att alla förändringar man som förälder vill genomföra är betydligt enklare att göra om beslutet är väl förankrat hos en själv. ”Varför gör vi det här?” och ”vad vill vi uppnå?” det är inte svårt att svara på men försök att ha det med er på den ev sömnlösa natt som väntar. Och vad det beträffar så har ni haft många sömnstörda nätter så detta fixar ni tillsammans och vinsten delar ni alla fyra. Kom igen nu, upp till kamp mot vällingflaskan

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..