Sjukgymnastik!

image

Japp då har man fått börja med sin Sjukgymnastik, jag är inte tillräckligt stabil i överkroppen och det är därför jag får ryggskott hela tiden. Tydligen så beror det bla på att jag började gå väldigt tidig som barn vilket man kan tro bara är bra och roligt. Men kryper man inte tillräckligt länge så bygger man inte upp tillräckligt med stabilitet i överkroppen, vilket man får äta upp senare i livet som tex nu!! Jag har fått börja med att lära mig att andas rätt, ja ni läste rätt om andningen är fel så blir det inte någon bra stabilitet heller. Jag har ju inte kunnat att träna något på grund av att min rygg varit dålig vilket är lite stressande eftersom vågen inte direkt stått still. Men nu är det skönt att få komma igång igen även om allt går väldigt lååångsamt, jag är ju inte direkt känd för att ta det lugnt och långsamt. Här har ni någon med spring i benen som vill ha resultat nu ha ha. Men det är bara att dra i handbromsen vare sig man gillar det eller ej för annars kommer ryggskottet tillbaka som ett brev på posten.
Kram L

 1. ”Jag har fått börja med att lära mig att andas rätt, ja ni läste rätt om andningen är fel så blir det inte någon bra stabilitet heller.”

  Jag föreslår att du lär dig krypa rätt parallellt med att du lär dig andas rätt. Nu får du krypa ikapp som vuxen istället.

  1. Sara skriver:

   Citat: ”Jag föreslår att du lär dig krypa rätt parallellt med att du lär dig andas rätt. Nu får du krypa ikapp som vuxen istället.”

   Wow, det var ord och inga visor från någon som verkar kunna sin sak (ironi). Du kan inte ens skriva yrket korrekt. Är du verkligen sjuk..?! Sorry, kunde inte låta bli (fniss).

  1. Jag driver med er förstår ni väl. Jag tror inte ett skit på att Laila har ont i ryggen bara för att hon inte kröp tillräckligt länge som barn eller att hennes ryggonda beror på att hon andas fel. Jag tror den som har sagt det till henne snackar skit helt enkelt. Vad har den personen för bevis för att fel andning och för lite krypande när Laila var barn är förklaringen till att hon har fått ont i ryggen som vuxen? Hur vet den personen att Laila inte har fått ont i ryggen för att hon har gått för mycket i klackskor eller att hon har ett diskbråck i ryggen? Jag har hört både ortopeder och sjukgymnaster snacka så mycket goja i mina dar så att det räcker och blir över. Träna upp bålstabiliteten (sjukgymnastik!), undvik att böja ryggen i onödan, undvik lyft (undvik särskilt lyft med böjd rygg. Lyft med benen och rak rygg – inte ryggen!), använd bra träningsskor till vardags och stå upp vid många av de tillfällen där du i dag sitter ner så ska du se att det blir lite bätttre med tiden. Beställ även tid hos en ortoped för få en remiss till en magnetröntgen av ryggen (nöj dig inte med att ortopeden knackar lite på dina knän och säger att det är inget fel på din rygg!) för att kontrollera att det inte är någonting allvarligt fel på rygghelvetet. I övrigt önskar jag er lycka till med andningen och glöm inte att tvinga era barn att krypa tillräckligt mycket när de är små för annars kanske deras ryggar går av när det är vuxna.

 2. Anna skriver:

  Laila – hur gammal var du när du började gå? Jag kröp inte heller och gick väldigt tidigt.

 3. Tess skriver:

  Hej Laila, jag har aldrig haft ryggskott. Men för lite mer än tre år sen ramlade jag i trappan, eller snarare åkte rutschkana nerför hela trappan och blev helt blåslagen. Sedan dess har jag haft sjukt ont i ryggen. Har ett jobb men ganska mycket tunga lyft. Senaste året har jag haft så ont i ländryggen. Hatar allt vad träning heter. Men så innan jul hittade jag min grej, jag började simma. Och ryggvärken är som bortblåst. Jag vet inte om simning är bra för dina ryggbesvär, men för mig är det helt underbart. Kör mellan 1000-1500 meter varje gång. Hoppas du snart är bra igen!

 4. Karin skriver:

  A det va nåt nytt, har jag aldrig hört, då borde ju jag som inte börja gå förrän jag va 14 månader ha urstark rygg, men icke 😛 Låter som hittepåteori tycker jag 😉

 5. En tanke bara – se till att Kit får in den träningen under sin uppväxt på ett naturligt sätt. Han gick ju väldigt tidigt han också.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..