Feber och föreläsning!

Idag vaknade Kit med 37,5 grader och var lite små gnällig och snorig. Och eftersom det är precis på gränsen till feber så fick Kit vara hemma idag.

image

Vi har tittat på filmen bilar som för tillfället är hans favorit film.

image

Och vi har tagit en promenad vid kottlasjön med Brorsan. Som jag skrev tidigare så var mössorna som jag köpte rätt små och det är ju rätt sjukt att både jag och Kit kan ha mössorna he he.

image

Jag måste faktiskt säga att jag avskyr det här vädret, det är fuktigt och grått ute och alltför många hundägare lämnar stora hundskitar överallt!! Det är verkligen råäckligt, jag tror att jag själv har trampat i minst tre bajskorvar.

image

Och precis när jag ska ta detta kortet på Kit och Brorsan, för att jag tycker att det är så gulligt så hör jag Kit säga
– Mamma vad är det?
Jag går fram för att se vad han kan ha hittat och då ser jag att det är en jättestor hundbajs som han petar på.
Ni kan ju förstå min reaktion på det, jag hade inget papper med mig utan det jag fick göra var att sätta en plastpåse (rastpåse) runt hans hand och gå hem för att tvätta av handen. Varför plockar folk inte upp skiten efter sig, förväntar dom sig att någon annan ska göra det eller är man så självupptagen så att man inte märker när hunden bajsar?

image

image

Men struntar man i all hundskit och det gråa vädret så är det väldigt vackert runt kottlasjön. Vi gick förbi vårt eget lilla badberg som brukar vara så mysigt att bada på, på sommrarna.

image

image

Jag är redo för sommaren, det känns rätt meningslöst med det här vädret det är ju bara något mitt emellan! Jag läste att det bara har varit 14 timmars sol i januari när det i vanliga fall brukar ligga runt 40 timmars sol. Men snart så är våren här och det känns underbart.

image

Idag ska jag åka till Finland för en föreläsning och det ska bli kul. Det är faktiskt första gången som jag gör en föreläsning utanför Sverige. Några av er har frågat vad jag föreläser om, och i korta drag så handlar det om min egen resa i livet och hur jag har hamnat där jag är idagens läge. Jag brukar säga att det beror på tre faktorer och det är att jag alltid tänkt utanför ramarna, att jag inte varit rädd för att misslyckas ( något som alla framgångsrika människor har gemensamt är just att dom har misslyckats) och att jag alltid varit väldigt målmedveten! Så nu ska jag försöka inspirera lite fler människor att göra just det för att nå sina drömmar.
Bilden ovan togs av Julia Brännmark när jag föreläste i Kalix.

Kram L

 1. Marie skriver:

  Hej, jag instämmer! Tycker också det är äckligt när hundägare inte tar upp efter sina hundar.
  Vi bor i en liten bostadsrättsförening med en liten skog. Mina barn springer runt där och leker och i höstas var sonen nära att sätta foten i en hög. Jag tycker det är väldigt tråkigt med lappar som sätts upp, men då gjorde jag faktiskt det. Bad snällt hundägarna som rastade sina hundar där att ta upp efter hundarna och skrev under med mitt namn, detta efter att plockat upp det som jag hittade. Det blev inte fler högar efter det…

  Jag hoppas ni får en mysig fredagkväll och en bra helg!

  Kram Marie

 2. Anki skriver:

  Håller med dig Laila! Det är så äckligt när inte hundägarna plockar upp efter sina hundar :-/ Är själv hundägare o har kennel. Jag brukar lägga ner en förpackning hundbajspåsar i mina köpares valpväskor. I valpenspärm står det dessutom oxå att det är självklart som hundägare att man alltid har bajspåsar med sig på promenaden och då plockar upp efter sin hund
  Önskar Kit att han ska krya på sig!
  Kramar från Skåneland

 3. Emma skriver:

  Tack Laila för en riktigt intressant föreläsning. Började längta efter den här dagen redan för två månader sedan, nu är den tyvärr över. Det var otroligt inspirerande och fram för allt roligt att lyssna på dig. Har följt dina bloggar, program du medverkat i osv. i flera år och du är en sådan fantastisk kvinna, du har varit en av mina främsta förebilder i flera år. Det var så roligt att prata med dej i verkligheten.

  /Emma, tjejen längst fram som frågade om du någonsin önskade att du inte var en offentlig person. 🙂

 4. Marie-L skriver:

  Har t.o.m sett en person som bara släppte ut sin hund från lägenheten och själv bara stod kvar vid dörren och väntade att hunden skulle göra sina behov.

 5. Buuhuu har blivit sjuk eller rättare sagt barnen kan ej komma och lyssna på dig ikv..;( men hoppas du kommer hit igen!Hoppas du trivs bra så du kommer igen!;)

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..