Värmeslag!!

Jag vet att man inte ska klaga på värmen, så det tänker jag faktiskt inte göra. Däremot så tänker jag klaga på att vi inte har någon aircondition, det står totalt stilla här hemma.

image

Varje år så tänker man att det är onödigt att lägga pengar på det eftersom sommaren i sverige är så kort. Men likt förbannat så ångrar man sig senare under sommaren när det är en bastu inne i huset och det är skönare att sova under bar himmel istället. Förstå mig rätt jag är hellre ute än inne, när man är ute så finns det ju en liten bris och det fläktar, inne i vårt hus står det stilla och är kvavt.
Hur har ni det i sommar värmen? Står ni ut precis som jag eller har ni någon fläkt/ aircondition?

image

I morse på så sprang jag på en dam som hade hittat en borttappad hund vid Lidingö bron igårkväll. Jag efterlyste matten/hussen på mitt instagram idag och det tog fart kan jag säga. Ett par timmar senare så var lilla Freja som hon heter hemma hos sin husse som var överlycklig. I den här värmen är det inte så bra att bli borttappad om man säger så.

image

Idag sätter sig min lilla älskling på planet hem till sverige igen och han är sååå efterlängtad! Vi är hemma en vecka och sedan åker jag och barnen till Italien tillsammans med Pernilla och hennes barn, det kommer att bli riktigt härligt. Nu hoppas jag att resan hem går fort och att Liam kan sova lite på planet, han brukar ha svårt med det och brukar vara helt Slut när han kommer hem.
Kram L

 1. Helena skriver:

  Har en luftvärmepump som ger oss underbar kyla på sommaren och billigare värme på vintern. Har 20 grader inne trots över 30 ute.Man sover gott och den drar inte mer el än en glödlampa.
  Den bästa investering jag gjort,

 2. gunnis skriver:

  Vi våra stolpskott, kommer på igår, när hela sommaren har gått, att vi har hela 3 luftvärmpumpar som man kan köra som AC!!!! Sen 7 år tillbaka, och har aldrig kört dem som AC , inte 1 f-ing j-la gång!! Undrar om man kan få pris som Sveriges största stolpskott?

 3. Mimmi skriver:

  Salta extra mycket på maten, det binder vätskan. Men det vet ni säkert redan. Bada mycket eller duscha kallt för att hålla kroppstempen nere. Hälsar en gammal reseledare. Sommaren i år har bitvis varit hetare än i Spanien och där har alla hotell luftkonditionering.

 4. Hej!
  Läser din blogg varje dag kommenterar nästan aldrig men jag gillar dig och det du skriver. Instämmer värmen börjar ta på mig och även sönerna som badar konstant glad att de är så stora (15 år) att de fixar badet själva vi är ute i skärgården på landet och har söderläge på våran veranda och oftast ganska vindstilla. Toppen kallare somrar och på våren men nu när det är +25 kl 9 och mitt på dagen +35 pust. Som tur är har vi en varmluftspump som man kan köra backwards som killarna säger så till natten ut med alla myggfönster stäng allt och på med den en räddning vi sover bra. Sen funkar den utmärkt höst vår vinter som uppvärmning men nu är huset i ett plan och öppet inte så stort och då är det effektivt,
  . Har du 2 lan behövs nog en på varje våning men värt det varmt då det större delen av året är kallt och sen när det smäller till kör backwards sen brukar jag vänta tills det blir riktigt eländigt för det kostar elkostnad så klart.
  Hälsningar Birgitta S och tack för en bra blogg

 5. Maria skriver:

  Har portabel AC sedan 12 år (funkar fint än!) samt 1 pelarfläkt, 1 bordsfläkt och en takfläkt över sängen. Flyttar runt dem i huset.

  Har tänkt köpa en luftvärmepump (inte för uppvärmningens skull, utan bara för att använda som AC) för de kyler bättre/snabbare och större volym/rumsyta.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..