Gooooood mooooorgon!

Vilken fantastisk dag man vaknade upp till med strålande sol. Jag fattar verkligen inte hur Kit kan vakna kl 06.30 efter att ha somnat vid midnatt. Tror jag kommer att ha en trött och gnällig kille lite senare idag men just nu så är Kit kalas glad!

image

Just nu har vi tagit över Liams rum där vi sitter och äter frukost i sängen och tittar på Bernhard the bear.

image

Liam själv sover över hos en kompis, efter att ha varit inne i stan med mig och Kit, Lea och Lili på café Beirut.

image

Jag och Lili firade att Rock by Sweden har gått så bra och att vi har så mycket roligt på gång nu inför hösten med ett glas vin. Och självklart så var det just bara ett glas vin och jag klarade av att ta hand om både barn och mig själv efter det glaset.

image

Niclas är på Rix FM festival och är borta hela helgen

image

Så jag tänkte hitta på något mysigt med killarna idag. Har ni några förslag?
Kram L

 1. Hej!

  Måste bara lämna en första kommentar här! Tack för en bra blogg! Sen sorgligt fast jätte kul att du berättar för dom som ej förstår att det gick bra att ta hand om både dig själv och barnen efter ett glas vin!!! Ha en bra lördagskväll!

 2. A skriver:

  Baka något gott? Svampplockning (varma mackor med svampstuvning) inte helt fel.

  Kram.

 3. Verkligen underbart att du poängterar att du drack ett glas vin… Ha ha, you made my day ! Oroa dig inte, det finns säkert nagot annat att gnälla över…

 4. Anna skriver:

  Hej! Läste om uppfarten och planteringen i andra inlägg. Kanske har ni redan gjort ngt åt den (?) men vill bidra med mina fem cent. Jobbar med trädgård och trädgårdsdesign så jag vet vad jag snackar om. Steg 1: hur är läget? Torrt, soligt, skuggigt, blött …? Det är helt avgörande för vad som passar. För hela poängen är ju att det ska va fint och det blir det bara om växterna trivs. Steg 2: Platsens estetiska och fysiska förutsättningar. Hur stor är ytan egentligen? Hur långt till husväggen? Hur högt är huset – ett större hus kräver lite rejälare skala på grejerna. Vilken stil eftersträvas? Etc. Steg 3: vad gillar ni för växter (är det färg, blomning, vintergrönska eller ngt annat ni är ute efter)? Fundera igenom dessa aspekter och gå sedan till exempelvis zetas och fråga personalen.

  Som ett exempel kan sägas att Acer palmatum ‘bloodgood’, rödbladig japanlönn, är sjukt snygg och fin att belysa underifrån. Men den vill INTE stå för torrt och blir med tiden hyfsat STOR. (Den växer visserligen långsamt men man bör ha slutstorleken med i beräknandet.) Personligen tycker jag att prydnadsgräs passar både stil och skala, om man väljer lite högre sorter. Men vilka sorter som är aktuella kommer an på platsens förutsättningar med sol, fukt osv. Och kanske är det blomning ni vill ha och då måste man ju tänka på alternativ eller kombinationer som passar er smak och platsen.

  Herre, jag har skrivit en roman här men det är viktigt att göra rätt från början. Så får man mindre bekymmer sedan OCH en lösning man trivs med.

  Hepp!
  Anna

 5. Madde skriver:

  Skönt att höra det där med vinet! 😉 Kram!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..