ANNONS

Gröna fingrar? Nope!

/

IMG_2926

Publicerat av: Mias Värld
Varför föds vissa med total avsaknad av gröna fingrar? Som jag tex. Om jag mot förmodan köper en krukväxt med levande blommor så kan man vara säker på att den är död inom ett par veckor.. Jag kanske avsöndrar nåt ämne som tar kål på dom??
Nej, saken är den att jag är totalt ointresserad av att sköta dom. Vattnar för mycket, vattnar inte alls, vaddå plantera om o ge näring??
Näpp.. Inte konstigt de vantrivs.

Så tacka vet jag konstväxter. Köper några varje år. Nu finns så fina verklighetstrogna så man ser knappt nån skillnad. Ok, de doftar inte men det kan jag leva med. Det är dyrare med konst gjorda men köper man nån då o då så har man ett gäng till slut. Man kan ställa undan dem när man tröttnar och ta fram andra en stund, och byta liksom. För mig blir det mer ekonomiskt än att köpa levande flera gånger i månaden. Tulpaner o rosor köper jag dock då o då o dom står sig nån vecka, men att komplettera dessa buketter med oäkta är kanon.

De enda levande växter jag köper varje år som jag faktiskt inte hittat några lika fina oäkta är oliv träd och Mårbackapelargon. Men jag lyckas inte med dom heller.. Blir flera nya varje år. När de står ute så antingen tok regnar det i flera dagar så de dränks o jag glömmer tömma eller så är solen stekhet och jag glömmer vattna. Herregud.. Och få dom att övervintra?!? Helt lönlöst.

Så jag får se fram emot flera besök i växthus och blomsterhandels för att uppdatera till våren.

Kram på er

IMG_2846
IMG_2847
IMG_2848
IMG_2850

2
0

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00