Packad i bilen

IMG_5761.JPG

Publicerat av: Linda Clarenbring

Dags för årets skidresa. Varje år tycker jag att det är helt ok att planera den men när jag kommer till packandet börjar jag sucka. Pedantiskt lagd som jag är tycker jag att jag borde vara bra på att packa. Jag skriver listor och bockar av. Försöker tänka igenom vad jag skall ha på mig dag för dag.
Ändå lyckas jag alltid röra till det. Jag packar i och packar ur. Lägger till och tar bort. Sen har jag helt plötsligt ingen koll och undrar varje gång hur jag tänkte egentligen. Kanske jag tänker för mycket helt enkelt?
Men bara tanken på att vänta till sista sekund och bara slänga ner något i en bag gör att jag får stressutslag på hela kroppen.

Sen kommer det här med att köra bil. Låter enkelt i teorin. Bara sätta sig och köra. Men är inte så kul egentligen tycker jag. Visst funkar det om man får sitta bredvid och vila hela vägen men det blir ju inte så jätteroligt för övriga medresenärer.
Med en 6-åring i baksätet är det ett himla ståhej med att plocka fram frukt, vatten, fixa med sysselsättning och stanna på varje mack för att kissa.

Vi valde denna gång att köra mot Sälen över Västerås för att inte riskera att fastna i Falun där skid-VM pågår för fullt.
Många sträckor är helt ok men något jag inte fattar är när man väljer att bygga vägen med tre filer. Vissa sträckor är det två filer åt ena hållet som sen går ihop och blir en och då blir det istället dubbelfil på andra sidan. Ja ni vet.
Och på vardera sida brer stora skogar ut sig. Om man väljer att bygga en motorväg genom en skog, varför bygger man då inte fyra filer, två på vardera sida på en gång? När det ändå finns plats.
Någon som vet?

22 mil kvar. Det regnar lite lätt. Vart är all snö? Blir det barmarksträning?

IMG_5764.JPG

 1. Annette skriver:

  Tips till packningen. Då jag är som du listor, noggrann, planerar innan osv, men ändå blev det rörigt vid packningen. Började med något nytt för ett par år sen. Du kanske redan gör så, men jag lägger fram allt på sängen och på var och ens säng. Sen går jag runt flera gånger och kollar vad jag har i mina högar. Då kan jag lätt se vad jag har och jag kan ändra mig utan att behöva riva i väskorna. Jag har en likadan hög för lakan/handukar/Necessär och sen en för tekniska prylar/övrigt typ kamera, dator mm. Sen först när vi nästan är klara för avfärd så stoppar jag ner allt i väskor som min man då packar ut allt som de blir klara. Det här har underlättat för mig i alla fall 🙂 Innan gick jag och rotade i väskorna då jag inte mindes vad jag packat ner och kontrollbehovet gjorde att jag måste rota för att kontrollera att allt verkligen var med. Ha en skön resa!

 2. Lajnda skriver:

  Men det var lite packning det för en fjällresa?! Blir lite avis, men tror inte det är genomförbart för oss hur noga vi än skulle planera. Vi är 4 vuxna (eftersom två numera är över 18 och inte längre kan kallas barn) och ett barn med varsitt par slalomskidor + pjäxor + hjälmar, varsitt par längdskidor + pjäxor plus en snowbaoard. För att inte tala om all mat och alla kläder. Trångt? Ja, men det går 😀
  Ha en underbar fjällvistelse!!

  1. Vad mysigt att stora barnen följer med!! Låter som ni har det hur mysigt som helst, trots att det är lite trångt 😉
   Vi hyr skidor på plats och det sparar ju lite plats och den här gången blev det färre antal dagar än vanligt = lite mindre kläder och mat. Kram på dig!

 3. Hur många mil är det kvar? Jag är kissnödig!

  😉

  1. Tack o lov framme men i skidshopen fick vi låna personaltoan 😉

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..